KV.EE: Varajane kevad lubab maade turul hoo üles võtta

Portaal KV.EE2014. aasta oli maade ostu-müügiturule hea. Tehingute arv kasvas, õige pisut kerkisid ka hinnad. Head finantseerimistingimused ja varajane kevad lubavad, et maade sektori kevadine tipphooaeg saab selgi aastal olema aktiivne, leidis portaali KV.EE juhataja Tarvo Teslon.

„Elamumaaga tehti 2014. aastal Harjumaal ligi 900 tehingut ehk aasta varasemast 18% rohkem. Tehingute rahaline käive kasvas aga isegi 50% ehk 53 miljoni euroni. Need numbrid näitavad, et 2012.-2014. aastal hoogu kogunud korteriturg annab inimestele meeldiva võimaluse liikuda oma maja soetamise suunas,“ põhjendas Tarvo Teslon turu arengusuundi.

Elamumaa tehingute aktiivsuse tõusu toetab kasvanud pakkumiste arv, kuid seejuures on pakkumiste hinnatase samas, kus see oli ka aasta tagasi. Jaanuari kuus pakuti portaali KV.EE statistikale tuginedes Harjumaal müügiks 2800 maatükki keskmise ruutmeetrihinnaga 134 eurot.

„Kevad on aastast-aastasse olnud aeg, kus maa ostu-müügitehingute arv kerkib. Tärkav loodus paneb inimesedki uue pesa loomise peale mõtlema. Ja kuivõrd Kuuse-taat lubab, et juba veebruaris saab talv läbi, võime arvata, et hea valikuvõimalus läbi kõrge pakkumiste arvu, aastatagused pakkumishinnad ja soodne intressimäär lubavad, et tänavune tehingute arv saab mullusest taas kõrgem olema,“ võttis Tarvo Teslon maade turu suundumused kokku.

Suurim arv Harjumaa elamumaaga tehtavatest tehingutest tehakse Tallinna linnas. Suurem on tehingute arv veel Rae, Viimsi ja Harku vallas. Nende nelja omavalitsuse peale tehakse 60% kogu Harjumaa elamumaa tehingutest. Portaali KV.EE maade müügipakkumisest asuvad 53% nimetatud suurima tehingute arvuga omavalitsustest.

Kinnisvaraportaali KV.EE haldab AllePal OÜ. Samasse gruppi kuuluvad veel Eestis tegutsevad portaalid Osta.ee (kauplemine), Hydra.ee (tasuta kuulutused).

Tarvo Teslon
Kinnisvaraportaal KV.EE
AllePal OÜ
+372 510 6464
[email protected]

Maade müügipakkumiste arv portaalis KV.EE