Metro Capital rajab Kadriorgu mere äärde kaks luksuslikku korterelamut

Metro Capitalil on kavas Kadriorgu mereäärsesse Kiikri elamurajooni ehitada veel kaks eksklusiivset korterelamut. Hooned rajatakse kvartali mereäärseimale krundile ja projekt tähistab Eesti ühe mahukaima elamukvartali investeeringu viimast etappi.

Kiikri 6 aadressile kavandatavad kaks efektse arhitektuuriga viiekorruselist eluhoonet on jätk samas kvartalis paiknevatele Kiikri Residentsidele, mis 2020. aasta septembris pälvis Baltikumi parima elamuarenduse auhinna. Kümnest majast koosnev elamukompleks valmib lõplikult 2022. aastaks.

Kinnisvaraarendaja Metro Capital juhi Ain Kivisaare sõnul algas ehitus novembris ja esimene maja valmib 2022. aasta kevadel. „Tänane pealinna korteriturg on aktiivne. Reidi tee promenaadi alguses paikneva Kiikri kvartali mereäärsete korterite vastu on olnud püsivalt väga suur nõudlus. Seetõttu on sobiv aeg anda lõppakord ligi seitse aastat kestnud Kiikri kvartali arendusprojektile, mille koguinvesteeringu väärtus on ligikaudu 50 miljonit. See on üks mahukamaid Eesti elamukvartali investeeringuid,“ selgitas Kivisaar. Ta lisas, et eelmüük on alanud ja paljud on oma huvist juba märku andnud. „Tänaseks on broneeritud suur hulk Idamaja ehk esimese elamuhoone korteritest, mis andis kindlust maja ehitamisega algust teha.“

Kokku valmib 86 korterit ja neli äripinda. Korterid on 1–5-toalised. Ülemistel korrustel asuvad avarate terrassidega eksklusiivsed penthouse-tüüpi kodud. Majad teeb eriliseks see, et iga korteriomanik saab oma korteri algusest lõpuni oma eelistuse järgi rätsepatööna kujundada. Näiteks võib baaspaketile lisaks valida kardinakarniisid ja lisavalguslahenduse, jahutuse ja nutika kodu süsteemi. Osadele terrassidele on võimalik paigaldada ka välimullivannid. Siseviimistluslahenduse saab valida nelja erineva paketi hulgast.

Hoonete arendamisel lähtutakse keskkonnasõbralikust mõtteviisist. Eesmärk on luua võimalikult ökonoomse energiatarbimise ja väga hea sisekliimaga kodud. Näiteks on korterites tarbimispõhise arvestusega küttesüsteem, tänu millele maksab iga koduomanik enda kasutatud kütte eest.

Majade arhitektuuri kontseptsioon lähtub meretemaatikast ja selle on loonud PIN Arhitektid. „Kiikri 6 hooned harmoniseeruvad Kadrioru rannaparkidega. Rannapromenaadi dünaamiline olustik, kus on liikumises laevad, lained ja inimtegevus, peegeldub fassaadide murtud joonega rõdupiiretele, mis meenutavad laineharju. Kiikri 6 on loodud pidama dialoogi teiste sama tänava hoonetega, et saavutada ühtne, samas detailidega rikastatud mänguline linnaruum,“ ütles PIN Arhitektid partner ja arhitekt Neeme Tiimus.

Sisearhitektuuri lahenduse autorid on Erlend Arge ja Timo Villak. „Sisearhitektuur on inspireeritud asukohast, hoone arhitektuurist ja soovist luua merelähedusele viitav elukeskkond. Siseviimistluspakettide valikust leiab nii maalähedase soojuse kui ka piisava koguse glamuuri,“ kirjeldas sisearhitekt Erlend Arge.

Kiikri 6 on Metro Capitali uusim arendus Kadriorus mereäärses Kiikri elamurajoonis.

Metro Capital on tunnustatud kvaliteetset kinnisvara arendav ettevõte, mis on Eesti turul tegutsenud juba üle 15 aasta. Selle aja jooksul on rajatud üle 900 korteri ja 80 000 m2 põrandapinda. Metro Capitali portfooliosse kuuluvad Tallinnas veel Tivoli kodud Kadriorus, Meerhofi Residents ja Meerhof 2.0 Pirita teel ning Toom-Kuninga 15 elamukompleks Uues Maailmas. Ettevõtte eesmärk on luua kodusid, mille väärtus püsib üle aastate. See tähendab, et alates ehitusmaterjalide valikust kuni välisviimistluseni kasutatakse vastupidavaid, loodussõbralikke ja moodsa tehnoloogiaga lahendusi.