Mis erinevused on moodulmajal, elementmajal ja palkmajal

Tänapäeva inimesed on mugavad ja kui tuleb aeg ehitada omale maja, siis soovitakse seda teha kiiresti. Seetõttu on järjest populaarsemaks muutunud moodul-, element- või palkmaja kasutamine. Kui kunagi kardeti, et kõik tehasest tulnud majad on ühesugused, siis enam see nii ei ole. Kiiresti arenevas tänapäeva ühiskonnas on võimalik ehitada väga erinäolisi maju. Tehases valminud majade plussiks on maja valmimise ja püstitamise kiirus ja mugavus- jääb ära palju stressi ehitamise tõttu, klient annab sisse oma soovitud tellimuse ning seejärel jääbki oma maja saabumist ootama.

Suurem osa inimestest ei ole kursis mis on moodul- ja elementmaja vahe või siis ei ole kunagi selle üle mõelnud. Sageli arvatakse ka, et tegemist on ühe ja sama asjaga, kuid tegelikult see nii ei ole.

Moodulmajadel monteeritakse tehases tervikuks ehk mooduliks seinad, põrand ja lagi. Maja koosneb ruumilistest elementidest ning saabubki ehitusplatsile justkui ühes tükis. Maja on võimalik ehitada ka kuni 95%-lise valmidusastmeni. Teostada võib siseviimistluse, köögimööbli ja sanitaartehnika paigalduse. Erinevus moodulmaja ja elementmaja tootmises on see, et moodulmaja ei vaja soojustatud vundamenti.

                 

Moodulmaja, Nordic Houses KT OÜ                         Moodulmaja/suvila, Nord Homes OÜ

Kui moodulmajad tulevad ühe tervikuna siis elementmajade puhul paigaldatakse eraldi kõik elemendid: seinad, lagi, katus ja põrand. Kuna ehitamisel kasutatakse soojustatud vundamenti on maja on väga soojakindel ja kõrge kvaliteediga. Elementmaja on energiasäästlik ning seetõttu ka väikeste kommunaalkuludega, mis on veel üks suur pluss elementmajale.

                  

Elementmaja, Palmako AS                                         Elementmaja paigaldamine, Palmatin OÜ

Palkmajad meeldivad inimestele oma hubase ja looduslähedase välimuse poolest ning on populaarsed nii elumaja kui suvekoduna.

Levinud palkmaja materjaliks on kas kuuse või männipuit. Kuusepalgid on väiksemate oksadega ning heledamad, männipalgid tumedamad ja oksakohad suuremad- kvaliteet on neil sama, seega valik tehakse eelkõige selle järgi, kumb välimuselt rohkem meeldib. Palkidest saab valida ümarpalki, freespruss või liimpalki. Enne maja paigaldust peaks valmis olema vundament ja tasandatud pinnas. Samuti peab ehitusobjektil olema juurdepääs raskeveokitele.

Palkmaja saab ehitada kliendi enda tellimuse järgi, maksumus oleneb palkmaja suurusest ja ehituse keerukustasemest.

                      

Palkmaja FinnLog Group OÜ                                    Palkmaja, FinnLog Group OÜ

Peale elumajade on tootjatel valikus nii suvilaid, aiamajasid ja saunasid.

                           

Saun, Greencube OÜ                                                       Aiamaja, Greencube OÜ

Vaatamata sellele, et tehasest tulnud majade kokkupanek ei pruugi tunduda väga keeruline, on oluline enne tellimist kindlaks teha, et Sinu tulevast maja hakkavad kokku panema professionaalid ning kasutatakse vaid kvaliteetseid materjale.

Tutvu erinevate tootjate valikuga siin: www.kv.ee/moodulmajad