Pressiteade: Colliers International alustas eksklusiivsete renoveeritud vanalinna korterite müüki

Lai tänav 9Colliers International alustas neorenessanss stiilis hoones – Lai tänav 9 asuvate korterite müüki.  Hetkel toimuvad hoones  põhjalikud renoveerimistööd, mille tulemusel ehitatakse välja 16 ainulaadset korteriomandit. Renoveerimistööd lõpevad 2016. aasta sügisel.

Lai tn 9 hoone asub Tallinna ühes hinnatuimas piirkonnas ning on üks vormipuhtaim neorenessanss-stiilis ehitisi Tallinnas. Krundi ajalugu on leitav alates 14. sajandist. 1314. aastast on teada, et krunt kingiti Johann van Reval minoriitide kloostrile. Renoveeritud majja tuleb 16 eksklusiivset korterit, kus iga korter on ainulaadne, kuna korterite plaanid on väga erinevad – on erineval tasapindadel asuvaid kortereid, kõrgete lagedega kortereid, samuti on mitmetel korteritel omaette sissepääs. Ehitusel kasutatakse  kvaliteetseid  ehitusmaterjale ning kogu hoones säilitatakse ajaloolisi detaile (aknad, välisuksed, trepp, seinadetailid) nii palju kui vähegi võimalik.

Colliers International  elukondliku kinnisvara juhi Maia Daljajevi sõnul satub nii ainulaadset ning pika ajalooga kinnisvara harva turule. „Vanalinna korterid on alati hinnas olnud, kuid tihti vajavad need suuri renoveerimistöid. Lai 9 korterite puhul saab ostja siseviimistlusel kohe kaasa rääkida ja teha just endale meelepärase kodu. Sellist tüüpi kortereid on turul vähe ja juba praegu on ostjate huvi suur olnud. Kuna  korterite väärtus aja jooksul kasvab, siis tuntakse korterite vastu huvi  ka pikaajalise investeeringu eesmärgil,“ sõnas Daljajev.

Ehitavate korterite suurused jäävad vahemikku 57,5 m2 – 207 m2. Hoones on nii kaugküte kui ka gaasiküte. Küttesüsteemide puhul kasutatakse juhtmevaba koduautomaatika lahendusi, mis võimaldab süsteemi  vajadusel juhtida ka distantsilt – näiteks viibides välisreisil.

Kinnistu hoov haljastatakse ja hoovi luuakse ka parkimiskohad. Igal korteriomanikul on võimalik osta üks parkimiskoht, samuti renoveeritakse kolme boksiga garaaž. Korterite ruutmeetri hinnad algavad 3200 eurost ruutmeetri kohta.

 

Allikas: Colliers International