Pressiteade: Colonna investorid ostsid Rimilt 18 kaupluse kinnistud

Colonna investorid ostsid 18 kaubanduskinnistut, milles asuvad Rimi ja Säästumarketi kauplused rendipinnaga 16 818 m2. Kauplustest 5 asuvad Tallinnas, ülejäänud on Kuressaares, Märjamaal, Haapsalus, Keilas, Sakus, Paides, Rakveres, Elvas, Tartus, Põlvas, Raplas, Jõgeval ja Võrus.

Kinnistute senine omanik oli Rimi Baltic AB tütarettevõte Kinnisvaravalduse AS. Kõik poed jäävad endiselt Rimi kasutusse – Rimi Eesti Food AS sõlmis hoonete ostjaga pikaajalise rendilepingu.

Rimi Baltics kinnisvaravaldkonna juht Ruth Laatre ütles, et kauplusehoonete müük ja tagasi rentimine on osa Rimi pikaajaliselt plaanist ümber korraldada oma kinnisvara portfell. Tehingust saadud raha investeerib Rimi uute poodide ehitusse. Ettevõttel on järgneval 3 aastal plaanis oluliselt laieneda, seda eriti Leedus, kus soovitakse suurendada turuosa.

Colonna grupi juht Roberto de Silvestri ütles: “Meil on hea meel teha koostööd sellise tugeva partneriga nagu Rimi. Leiame, et see ost on suurepärane täienduse meie kinnisvaraportfellile.”

Tehingut nõustas ja läbirääkimisi juhtis Catella Corporate Finance.

Rimi juriidiline nõustaja oli advokaadibüroo Sorainen.

Colonna Capital esindab välisinvestoreid, kes teevad investeeringuid Eesti kinnisvaraprojektidesse. Soetatud varade igapäevase haldusega tegeleb Colonna oma Eesti meeskond. Colonna on Eestis tegutsenud alates 2006. aastast.

Rimi Eesti Food AS on ICA Gruppeni jaekaubandusega tegelev tütarettevõte. Eestis opereerib ettevõte Rimi ja Säästumarketi brände (kokku 85 poodi). Kinnisvaravalduse AS on ettevõte, mis omab ja hooldab Rimile kuuluvat kinnisvara.

ICA Gruppen on juhtiv jaekaubanduse ettevõte fookusega toidukaupadele ja tervisetoodetele. Gruppi kuuluvad ICA Sweden ja Rimi Baltic, mis on peamiselt tegevad toidukaubanduses; ICA Real Estate, mis omab ja haldab kinnisvara; finantsteenuseid pakkuv ICA Bank ning alates 2015. aasta jaanuarist ka Apotek Hjärtat, mis opereerib apteeke. Gruppi kuuluvad veel Hemtex ja inkClub.

 

Allikas: Colonna Capital