Pressiteade: Pagari 1 majas on müügil viimased korterid

Tallinna vanalinnas asuvas Pagari 1 majas on tänaseks müümata neli korterit algsest 42st ning arendaja hinnangul võib projekti lugeda kordaläinuks.

„Pagari 1 arendusprojekti käivitasime kümnendi alguses, mil Eesti kinnisvaras valitses veel ebakindlus ning tippklassi projektiga turuletulek oli kahtlemata riskantne,“ ütles arendaja tegevjuht Tarvo Teder.

Hetkel on eri korrustel müümata neli korterit, mille ruutmeetrihind jääb 3350-3800 euro vahemikku. „Arenduse alguses oli 3500-eurone keskmine ruutmeetrihind väga julge, kuid sellele vaatamata huvilisi jätkus ning tänases turuolukorras on teised arendused oma hindadega järele tulnud või isegi mööda läinud. Julgen arvata, et Pagari 1 oli oma roll Eesti kinnisvaraturu taaselustamisel, sest suutsime nõudlikust arendusprojektist teha eduloo, mis näitas turu potentsiaali,“ ütles Teder.

Lisaks kohalikele ostjatele on korterelamu pälvinud välismaalaste tähelepanu ning omanikke on pärit näiteks St Kitts ja Neviselt, Singapurist, Indoneesiast, Omaanist, Hispaaniast, Prantsusmaalt, Soomest ja Venemaalt.

Esimesed elanikud kolisid renoveeritud korteritesse 2013. aastal, mille lõppesid hoone rekonstrueerimistööd. Rekonstrueerimise peatöövõtja oli Oma Ehitaja ning arhitektuuriline lahendus valmis ARS Projektis.

Pagari 1 projekti omanik ja arendaja on Singapuri päritolu Tolaram Grupp, mis tegutseb Eestis alates 1995. aastast kinnisvarasektoris ja paberi- ning tekstiilitööstuses.

Pagari 1 hoone ajalugu ulatub aastasse 1911, mil Briti kodanik William Tulip ostis Tallinnas kolm kinnistut, mis asusid Pagari, Pika ja Laia tänava vahele jäävas kvartalis. Juba 1912. aastal valmis seal arhitekt Hans Schmidti projekti järgi ehitatud imposantne äri- ja eluhoone. Oma mõõtmete ning arhitektuurilise lahenduse poolest meenutab viiekordne elumaja silmapaistvaid ehitisi Kesk- ja Lääne-Euroopas.

Alates 1920. aastast kasutasid hoonet Eesti Vabariigi ametiasutused ning hiljem Nõukogude julgeolekuorganid. 1990ndate algusest oli hoone Eesti Vabariigi Siseministeeriumi valduses, kuni riik müüs hoone 2010. aastal.

Fotod Pagari 1 projektist: https://app.box.com/pagari1. 

 

Allikas: Tolaram-Investeeringute AS