Pressiteade: Schneider Electricu Energiaülikool alustab kolmandat hooaega

Ingrid KnuutSchneider Electric, üleilmne energiahalduse spetsialist, on loonud tasuta veebipõhise õppeprogrammi inseneridele ja elektrikutele, mis keskendub energiatõhususe parandamisele ja energia kokkuhoiule. Sel sügisel algab Eestis Energiaülikooli (Energy University) kolmas hooaeg.

Eelkõige inseneridele ja elektrikutele mõeldud veebikeskkond Energiaülikool pakub ajakohast ja erapooletut täiendõpet, mille väljatöötamisse on panustanud eri valdkondade spetsialistid. Pakutavad kursused katavad ligi 80 erinevat teemat, mille põhirõhk on energiatõhususel, kokkuhoiul ja tarbimise mõõtmisel. Õpe on tasuta ja eksami edukalt läbinud saavad rahvusvaheliselt tunnustatud sertifikaadi.

Rain Reitmann, Schneider Electric Eesti tegevjuht: “Usun, et säästlik, sealhulgas energiasäästlik mõtteviis algab teadmistest. Paljud võimalused keskkonnasäästuks või rahaliseks kokkuhoiuks võivad tahtmatult kasutamata jääda, kui teadmised vajalikus valdkonnas on puudlikud või vananenud. Energiaülikooli õppekeskkond pakub võimalust teadmisi arendada ja uuendada läbi praktiliste kursuste erinevates energiahalduse valdkondades. Kursused on mõeldud nii ettevõtetele kui individuaalsetele huvilistele; veebipõhine õpe on saadaval 24/7 ning võimaldab õppijal valida, mida ja millal õppida.”

Kursuste ainestiku eest hoolitsevad Schneider Electricu valdkondade eksperdid, kes aitavad kursusi luua ja välja töötada. Erinevatesse temaatilistesse valdkondadesse kuuluvad on jagatud 30-minutilisteks mooduliteks ning tunnustatud erinevate rahvusvaheliste erialaorganisatsioonide nagu IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), Renewable Energy and Energy Partnership, U.S Green Building Council ja Chartered Institution of Building Services Engingeers poolt. Programm on pidevas uuenemises, et õppeprogrammi kaasata tõhusamaid uusi tehnoloogiaid.

Ingrid Knuut, Energiaülikooli kasutaja, Elektroskandia tootejuht ja varasem Tartu Kutsehariduskeskuse õpetaja: “Schneider Electricu Energiaülikool on suureks abiks nii inseneride kui ka elektrikute väljaõppele. Õppematerjalid on koostatud arusaadavalt ning testi sooritaja saab koheselt teada enda tasemest ja nõrkadest kohtadest teadmistes. Keskkond sobib hästi täiendõppeks, kus on võimalik piinlikkust tundmata ja lihtsa vaevaga oma tihti üsna puudulikke või aegunud teadmisi täiendada.”

“Ise kasutasin Energiaülikooli veebikeskkonda ja selle materjale ka Tartu Kutsehariduskeskuses elektrikute ja mehhatroonikute väljaõppes nii teooria kui praktika osas. Õpilastel oli huvitav, sest materjalid on kaasahaaravad, ärgitavad küsimusi esitama ja rohkem erialast huvi näitama,” räägib Knuut.

Schneider Electricu Energiaülikooli saab registreerida aadressil www.se.com/ww/ee/energyuniversity Kursused on saadaval 12 erinevas keeles, sealhulgas vene, inglise ja saksa keel ning on õppijatele tasuta.

Schneider Electric
Schneider Electric on üleilmne elektrienergia juhtimise spetsialist, mis tegutseb enam kui 100 riigis. Ettevõte pakub süsteemseid lahendusi erinevatele turgudele, alates elamuehitusele mõeldud rakendustest liidripositsioonini energeetika-infrastruktuuri, tööstusprotsesside, hooneautomaatika, IT andmekeskuste- ja võrkude alal. Enam kui 150 000 töötajat üle maailma aitavad muuta energia turvaliseks, töökindlaks ning efektiivseks. 2013. aastal oli ettevõte käive 24 miljardit eurot. www.se.com/ee/et/

 

Allikas: Schneider Electric Eesti