Remonti vajavas korteris ei tasu enne müüki renoveerimistöid teha

1_4_44921800Paljud remonti vajavate korterite omanikud on enne elamispinna müükipanekut kaalunud, kas teha remonti või mitte. Uuem sisu tõstaks idee kohaselt ju hoobilt hinda ja kiirendaks müüki, kuid tegelikult ei pruugi see käik olla sugugi seda väärt.

Miks nii? Esiteks, nõudlus remontivajavate korterite järele on olnud tsükliline, sõltudes üleüldisest hinnatasemest. Nüüd on tekkinud taas rohkem kliente, kes otsivad just sellist korterit, kuna see maksab vähem. Teiseks – müügi jaoks renoveeritud korter võib olla kena ja korralik, kuid ei pruugi sobida paljudele, sest kliendid on muutunud aina nõudlikumaks ja otsivad korterit, mis on just nende maitse järgi. Selline kiirremont on äratuntav, üsna tüüpne ning seega eelistataksegi juba ise, oma käe järgi kõik teha.

Kaaludes renoveerimist, tasub teha põhjalikku eeltööd mis puudutab materjalide valikut, nende hinda, töökulusid jne. Seejärel analüüsige korteri lõpphinnast lähtuvalt turu reaalset olukorda praegu ja prognoositavat seisu ühe aasta perspektiivis. Seda kõike lähtuvalt ostjaskonna reaalsetest ootustest.

Nüüd võrrelge (eeldatavat) tulemust sellega kui paneksaite sama korteri müüki remontivajavana, lihtsalt sellisena, nagu ta on. Suurim küsimus on, kas te saaksite selle raha tagasi., mille te paigutasite renoveerimisse? Kogemus näitab, et see ei pruugi sugugi õnnestuda.

Autor: Dmitri Makarov, Uus maa Kinnisvarabüroo maakler

2Uusmaa