Riigi Kinnisvara ASi 2011. aasta eelarve sai heakskiidu

Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) nõukogu kiitis kolmapäeval, 22. detsembril heaks RKAS grupi 2011. aasta eelarve.

Riigi Kinnisvara AS nõukogu esimees Taavi Rõivase sõnul on 2010. aasta eelarve peamiseks märksõnaks mahuka ja ajakriitilise CO2  investeeringute projekti juhtimine. „See toob kaasa sadu ehitushankeid, mis paneb RKASile väga tõsise vastutuse. Tuleval aastal alustatakse 189 hoone energiasäästlikumaks muutmisega. RKASi  viimaste aastate selgeks prioriteediks on olnud erinevad energiasäästlikkusele suunatud projektid ning seega on neil vajalik kogemus olemas,“ lisas Rõivas

Jätkuvalt panustatakse tehnoloogilistesse uuendustesse, projekteerimisprotsessis hoonete modelleerimisprojekti BIM (Building Information Modeling) standardina rakendamisse ning vastavate juhismaterjalide täiendamisse.

Müügi- ja üüritulu, vastavalt 33,4 ja 14,4 miljonit eurot, stabiliseeruvad 2010. aasta tasemel ja kiiret kasvu tuleval aastal ei eeldata. Tuleva aasta eeldatav puhaskasum on 5,103 miljonit eurot, mis on käesoleva aasta kasumiootusest 51 protsenti madalam. Investeeringute maht väheneb käesoleva aastaga võrreldes 15 protsenti 30,48 miljoni euroni, samas kasvab osutatavate arendus-ja ehitusteenuste maht eelkõige CO2 investeeringutevoo juhtimise ning korraldamise tõttu. Suurematest investeeringutest valmivad 2011. aastal Koidula raudteepiirijaam, Kallemäe, Vaeküla ja Porkuni koolihooned, Jõhvi politsei ja pääste ühishoone.

RKASi 6-liikmelisse nõukokku kuuluvad Taavi Rõivas (nõukogu esimees), Keit Pentus, Tarmo Porgand, Jüri Eerik, Meelis Niinepuu ja Kalev Kukk.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) on 2001. aastal riigi kinnisvara senisest tõhusamaks haldamiseks loodud Eesti Vabariigile kuuluv 99 275 800 euro suuruse aktsiakapitaliga kinnisvaraarenduse ja -haldusega tegelev ettevõte, mille aktsiad kuuluvad 100%-liselt Eesti Vabariigile. Aktsiaid valitseb Rahandusministeerium.

Allikas: Annika Loigu/Riigi Kinnisvara AS