Suur galerii: mida näitab Volta kvartali kodude ruutmeetri hind?

Volta Residentside Mootori tänava hoonesse rajatakse luksuslikud penthouse korterid, millelt avaneb vaade nii merele kui vanalinnale. Foto: Endover

Kinnisvaraturul käib jätkuvalt tubli toimetamine ning nõudlus püsib kõrgeim just erilisemate elupindade vastu. Endover kui üks Eesti kinnisvaraturu suurimaid arendajaid toob Põhja-Tallinnas turule valiku omanäolisi ja eksklusiivseid kodusid, millest pea pooled on juba kaubaks läinud. Millise hinnaga saab Volta kvartalisse kodu ja millised boonused sellega kaasnevad?

Kui paljuga korteri kätte saab?

Turg püsib tõepoolest aktiivne, nõudlus uute kodude vastu on jätkuvalt suurem kui pakkumine ja ostjaid jagub nii valmis kodudele kui ka neile, mis on alles ehitusjärgus. Volta kvartalis on müügis nii Volta Residentside kui Volta Galerii Loftide kodud, mille hinnad algavad 179 900 eurost. 

Kõige kõrgem ruutmeetri hind on Volta kvartalis 9008 eurot ja sellise hinnaga on müügis Volta Residentside silmapaistva kaarjate nurgaakendega arhitektuuriga hoone eriti luksuslikud katuseterrassi ja vanalinna vaadetega penthouse korterid aadressil Mootori 7. Hoonele lisab sära ja erilisust kuldne fuajee. 

Volta kvartali kõige luksuslikumad loftid asuvad Residentside mustas hoones aadressil Mootori 7

 

 

 

 

 

 

 

Residentside näol on tegemist kvartali esimeste uusehitistega, millest leiab laia valiku suurte industriaalsete mustade raamidega akendega ning rõdudega 1-4-toaliseid kortereid kui ka  sisekorruste ja erinevate tasapindadega lofte ning eksklusiivseid penthouse kortereid. Samas leiab valikust ka märksa tagasihoidlikuma hinnaga kortereid alates 4000 eurost ruutmeetri kohta.

Kõikidel Volta Residentside korteril on suured trendikad industriaalsed aknad ja rõdud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volta Galerii Loftide kodud on jälle teistmoodi erilised: hoonesse on planeeritud kuni kuue meetri kõrguste lagedega avarad ja läbi kolme korruse planeeringutega townhouse– ja lofti-tüüpi kodud. Iga kodu juurde kuulub ka pea 100-ruutmeetrine isiklik õueala. Selliste keset linna asuvate eramaja omadustega kodude hinnad küündivad üle poole miljoni euro. 

 

Volta Galerii Loftid on rajatud 1912. aastast pärit ajaloolisse paekivihoonesse.

Volta Galerii Loftid on rajatud 1912. aastast pärit ajaloolisse paekivihoonesse.

 

 

 

Volta Galerii Loftide hoones paiknevad eksklusiivsed ka äripinnad ja eksklusiivsed mikropinnad. Viimased on nõutud kaup investoritele, kelle äriks on lühiajaline majutus, näiteks airbnb. Väikesed pinnad on üldjuhul ka kõrgema ruutmeetrihinnaga kui suured korterid, ulatudes üle 7000 euro, mikropindade lõpphinnad algavad aga alates 89 900 eurost.

Volta kvartalis leidub ka mitmekesine valik äripindu, millest populaarseimad on mikropinnad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Keskmine Volta kvartali kodude hind on 4900 eurot ruutmeetri kohta. 

 

Kas hinnad jäävad kerkima?

Volta kvartali kõige esimesed kodud tulid müüki 2015. aastal ning juba siis tundus, et nüüd ongi hinnapiir kätte jõudnud, aga aeg näitas, et arenguruumi jagus tegelikult küllaga. Elupindade hinnatase sõltub muuhulgas ka sellest, kas ja millises tempos kasvab linnaosa väärtus tervikuna.

Hindade kõrval ei tasu unustada ka seda, et jõudsalt arenevasse linnaossa ostetud kodu on investeering, mille väärtus järjest kasvab. Püsivalt aktiivne turg annab märku sellest, et ostja on sellest teadlik: mõne aasta eest või praegu soetatud kodu väärtus on juba aasta pärast tublisti kasvanud.

Põhja-Tallinna kui ühe kõige kiirema kasvu ja arenguga linnaosa eripära on see, et kõik eluks vajalik on justkui käe ja jala ulatuses olemas, aga ilma kesklinnale omase sagimise, närvilisuse, ruumipuuduse ja kärata. Juba see on suur ja püsiv väärtus, millega võib ostja arvestada. Kui kinnisvara puhul on olulisim just asukoht, siis mereäärne ja südalinnaga külgnev ning meeletus mahus arenev linnaosa jääb pikaajaliselt piirkonnaks, kuhu tehtud investeering end ära tasub ja ajas vaid kasvab. 

Linnaosa ei ole kaugeltki veel valmis ning palju vingeid ja suuri projekte on alles ees. Suurematest arendustest on valmis saamas Noblessner, aga Volta, Patarei Merekindluse, Krulli, Manufaktuuri ning poolsaare tippu kavandatav Bekkeri kvartal on alles töös ning nende valmimine tõstab omakorda piirkonna väärtust. Tihe arendustöö toob linnaossa lähiaastatel juurde suure hulga elanikke, aga ka ärisid ja ettevõtteid, sest ühes elaniku kasvuga suureneb ka vajadus erinevate teenuste järgi. 

Milles peitub Volta võlu?

Volta kvartali muudab eriliseks selle minevik ja iseloom: enam kui sajandi pikkuse ajalooga tööstushoonete kompleks on põnevam kui nullist ehitatud uusarendus ning sellel on hoopis teine tunnetus. Mitu ajaloolist hoonet lähevad rekonstrueerimisele, mille käigus säilitatakse nii olulisemaid ajaloolisi elemente kui hoonete industriaalne stiil. 

 

Volta kvartali uue etapi esimesed hooned valmivad juba käesoleva aasta lõpus.

 

 

 

 

 

 

 

Teiseks tõmbenumbriks on tõeliselt soodne asukoht: kesklinn jääb jala või rattaga 10 minuti kaugusele ning meri koos pika rannapromenaadi ja Noblessneri kvartaliga umbes 5 minuti kaugusele. 2023. aasta lõpuks valmib ka Vana-Kalamaja projekt “Kasvulava”, mis loob jalakäijatele otseühenduse Kalamaja ja vanalinna vahele. Mööda Kalaranna teed saab rattaga või jala mugavalt ka Kopli poolsaare tippu, kus asuvad supelrannad ja linnaosa kauneimad matkarajad.

Ning viimasena ja mitte vähemtähtsana terviklikult planeeritav kvartal ning kogenud arendajate ja arhitektide meeskond, kelle ühistööna on integreeritud ajalooline ja modernne arhitektuur, mille seob tervikuks kvartali keskele rajatav kõrghaljastusega pargiala. 

Volta kvartali kodudele saab pilgu peale visata Volta kodulehel.

Endover on 25-aastase tegutsemiskogemusega Eesti kinnisvaraarendaja, mis loob väärtust linnaruumi ning rajab terviklikke elu- ja ärikeskkondi.