Tallinna suurima uusarenduse ehitus jätkub täiskäigul – Bonava pani Uus-Mustamäel III etapi nurgakivi

Mustamäe südamesse Bonava poolt rajatava Uus-Mustamäe uusarenduse III etapp sai vahetult taasiseseisvumispäeva eel nurgakivi. Rootsi börsifirma Bonava sõnul on Uus-Mustamäe arendusprojekt hetkel ilmselt kogu Eesti suurima töös oleva ehitusmahuga uusarendus, kus kokku on ehituses 340 uut korterit.

Uus-Mustamäel on alanud kolmanda etapi ehitustööd. Etapp koosneb kolmest Aiandi 8 kinnistule rajatavast kortermajast kokku 77 uue korteriga ning suuremõõtmelisest Uus-Mustamäe pargialast, mis valmib koos Aiandi 8 hoonetega. Antud etapi korterite müük on olnud edukas, müüdud on kolmandik rajatavatest kodudest.

I etapi ehitustööd Uus-Mustamäel algasid juba 2019. aastal kui Bonava alustas kolme kortermaja ehitusega Aiandi 5 kinnistul. Need 99 uut kodu valmivad juba sellel sügisel ja neist ainult kaheksa on veel ilma uue omanikuta.

Käesoleva aasta juunis asetati nurgakivi Uus-Mustamäe teisele etapile ehk neljale kortermajale Aiandi 10 ja Aiandi 12 kinnistutel, kokku 164 korteriga. Sealseid üürikorterid arendatakse koostöös Lumi Capitali ja LHV Pangaga.

Uus-Mustamäe III etapi nurgakivi sai paika koos Aiandi 8 hoonesse korteri ostnud Stanislav Kostõljovi ja Viktorija Solomatovaga.

Viktorija sõnul on Uus-Mustamäe peamisteks eelisteks eelkõige ligipääsetavus linna erinevatest osadest ning rohelus: „Ostuotsuse langetamisel lähtusime eelkõige soodsast asukohast – meie laps saab edaspidi pärast koolipäeva lõppu omal käel koju liikuda. Lisaks köitsid meid tulevase kodu ümbrusesse loodavad rohealad ning vaba aja veetmise võimalused. Meile oli tähtis ka peretuttava positiivne hinnang, kes elab Bonava poolt varem rajatud uusarenduses.“

Bonava tegevjuht Timo Riismaa hinnangul ei ole koroonakriisi algul kardetud kinnisvaraturu kukkumist toimunud ning nõudlus uute kodude järele on paari viimasega kuuga suurel määral taastunud:

„Ilmselt on ostjad mõistnud, et võimaliku hinnalanguse ootamise asemel on mõistlik teha oma ostuotsus pigem kohe ja saada osa praegustest madalatest kodulaenu intressidest. Nõudluse taastumine annab meile arendajana julguse jätkata oma ehitustegevust Uus-Mustamäel planeeritud mahus ja tempos. Ühtlasi näeme häid võimalusi praegusel vähenevate mahtudega ehitusturul ning soovime neid võite jagada ka oma klientidega!“

Bonava on üks juhtivaid elamuarenduse ettevõtteid Põhja-Euroopas olles loonud kodusid ja naabruskondi alates 1930-ndatest aastatest. Bonaval on 2300 töötajat, ettevõte tegutseb Rootsis, Soomes, Taanis, Norras, Saksamaal, Peterburis, Eestis, Lätis ja Leedus ning selle käive oli 2019. aastal 15,5 miljardit Rootsi krooni. Bonava aktsiad on noteeritud Stockholmi börsil Nasdaqi nimekirjas.