YIT Ehitus alustas Kristiines Algi tänaval kortermajade ehitust

YIT Ehitus alustas Kristiines Algi tänaval nelja kaasaegse kortermaja ehitust ning eelmüüki. Just praegu on majad sellises ehitusjärgus, et korteriostjal on võimalik kaasa rääkida ka oma tulevase kodu sisekujunduses.

Algi 59 kortermajad kerkivad vahetult Löwenruh pargi juurde. Majad asuvad vaiksel tupiktänaval rohelises Kristiine linnaosas. Kesklinna jõuab siit vaid 10-minutise autosõiduga ning ümbruskonnas on olemas kõik eluks vajalik – kauplused, toidukohad, koolid, lasteaiad, ühistranspordi peatused.

Uued kortermajad on kolmekorruselised. Kahte majja tulevad väiksemad 2-3-toalised ja kahte suuremad 3-4-toalised korterid. Suuremate korteritega majja rajatakse ka liftid. Kokku ehitatakse nelja majja 76 uut kodu.

Tänaseks on lõpetatud välistrasside ehitus ning käimas on esimese hoone vundamendi rajamine, majad valmivad järgmisel suvel. „Just praegu saab koduostja veel kaasa rääkida oma tulevase elupaiga sisekujunduses ja ruumide paigutuses,“ ütleb YIT Ehituse müügi- ja klienditeeninduse osakonna juht Ingrit Asavi. „Pöörasime väga suurt tähelepanu sellele, et neis kodudes oleks mugav elada – kasutavad materjalid on parimad, mis turul leidub ning ruumid on paigutatud päikese liikumist arvestades.“

Algi kortermajade arhitekt Martin Kinks rõhutab, et projektis on tavalisest enam pööratud tähelepanu detailidele, millele arendusprojektides tavaliselt ei mõeldagi. „Oleme hoolikalt läbi mõelnud korterite planeeringu, jaotuse ja kasutatavad materjalid. Viimased on valitud just hooldusvabaduse ja pikaealisuse seisukohalt. Majad on väga energiatõhusad. Eraldi on tähelepanu pööratud eestlaslikule privaatsusvajadusele rõdude paigutusel. Mugavus tekib pisidetailideni läbimõeldud planeeringust ning Algi tänava kortereid võib küll nimetada tõeliselt mõnusateks linnakodudeks,“ ütleb Kinks.

YIT Ehitus AS on Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid, mis kuulub Soome ehitusteenuseid pakkuvasse kontserni YIT. YIT kontsern on säästlikke linnakeskkondi loov ehitussektori liider, kes ehitab elamuid, ärihooneid, taristut ja terveid piirkondi. YIT keskendub sellele, et pakkuda esmaklassilist kliendikogemust ja kõrget kvaliteeti ning tagada oma mitmekülgse asjatundlikkuse järjepidev areng. YIT tegutseb Soomes, Venemaal, Baltimaades, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. Ettevõtte eesmärgiks on olla kogu aeg sammu võrra ees, hoolides samas nii oma klientidest, partneritest kui ka töötajatest. YIT-l on rohkem kui 5300 töötajat kaheksas riigis. 2016. aastal oli müügitulu peaaegu 1,8 miljardit eurot. Ettevõtte aktsiad on noteeritud Nasdaq OMX Helsinki börsil. www.yitgroup.com

Allikas: YIT Ehitus