YIT rajab neljanda MotorCenter keskuse Mustamäele

FOTOD: Äsja Lasnamäel valminud Tähesaju MotorCenter (Kaupo Kalda)

YIT Eesti alustas ettevalmistusi järjekorras juba neljanda MotorCenteri ehitamiseks Mustamäele, Kadaka tee lähistele.

MotorCenter

 

 

 

 

 

 

 

 

„Mitmed meie varasemalt rajatud MotorCenterite rentnikud ning teised huvilised on andnud mõista, et nad näevad vajadust teenuskeskuse järele Mustamäe, Kristiine ja Haabersti piirkonnas. Läbirääkimised piirkonna maaomanikega osutusid edukaks. Meil õnnestus hankida piisava suurusega kinnistu varem Eesti Energiale kuulunud valdustes Kadaka tee ääres – väga hästi ligipääsetavas sõlmpunktis, kus on võimalik teenindada kolme suure linnaosa kliente,“ väljendas heameelt Margus Põim, YIT Eesti juhatuse esimees.
MotorCenter Kadaka ca 3000 m² suurusesse auto-moto teenuskeskusesse rajatakse nii traditsioonilisi teenus- ja kaubanduspindu kui ka kontori- ja nõupidamisteruumidega stock-office tüüpi äripindu ligikaudu kümnele teineteist täiendavale ettevõttele. Teenuskeskuse ettevõtted hakkavad pakkuma autoomanikele vajalikke tooteid ja teenuseid nagu autoteenindust, tehnoülevaatust, rehvitöid, autopesu ning varuosade, tööriistade ja muu vajaliku kauba müüki.
„Nagu varasemate MotorCenterite puhul, nii asume ka Kadaka autokaubamajale otsima samaaegselt nii uusi rentnikke kui ka tulevast omanikku. 2020. aasta tõestas, et MotorCenteri autokaubamaja on väga kindel investeering – mistahes maailmamajanduses ka ei toimuks, vajadus autoteenuste järele püsib alati. Leping Tähesaju MotorCenteri uue omanikuga on sõlmitud ja usume, et ka MotorCenter Kadaka saab olema võimalike investorite silmis väga atraktiivne projekt,“ lisas Margus Põim.
Tähesaju ärikvartali MotorCenteri pinnad on kõik oma rentnikud leidnud, need antakse üle märtsi alguses ning keskus avab oma uksed märtsis.

„Huvi uue keskuse äripindade vastu on juba täna väga kõrge. Nii mõnigi ettevõtja soovib avada Kadaka keskuses teist või kolmandat MotorCenteri teenindusüksust. Kuid on ka neid, kes jäid eelmiste keskuste pinna broneerimisega hiljaks või ootasid hetke, mil keskus neile sobivasse piirkonda rajatakse. Ka need ettevõtjad on end aegsasti järjekorda seadnud, et saada osa sünergiast, mida keskuses tegutsevad ärid tekitavad,“ rääkis YIT Eesti ärikinnisvara arendusosakonna juht Indrek Jakobson.
„MotorCenteri autokaubamajas oma äri avamist kaaluvatel ettevõtetel tasub seega kiirustada, sest varajased huvilised saavad sarnaselt Tähesaju keskuse rentnikele ruumiplaneeringu kujundamises kaasa rääkida ning tagada täpselt oma ärile sobiv built-to-suit lahendus,“ lisas ta.
Tema sõnul on piirkond saamas lähiaastatel palju uut hingamist, sest lähiümbruses on endale krundi hankinud mitmed teised arendajad. „Eesti Energia kunagiste valduste asemele on kerkimas uus mitmekülgset teenusvalikut pakkuv ärilinnak ning meil on hea meel, et oleme ühed esimesed, kes hakkavad selles tärkavas piirkonnas klientidele uut väärtust looma. Kui kõik läheb plaanide kohaselt, saame ehitustöödega alustada juba käesoleval aastal ning avada oma neljanda MotorCenteri 2022. aasta varasügisel,“ märkis Jakobson.

YIT on Soome suurim ja Põhja-Euroopa üks juhtivaid linnaarendajaid ja ehitusettevõtteid, mille eesmärk on luua senisest jätkusuutlikumaid, funktsioneerivamaid ja atraktiivsemaid linnu ja elukeskkondi. Ettevõte arendab ja ehitab kortereid, äriruume ja terviklikke kvartaleid ning on keerukate taristuehitusprojektide spetsialistid. YIT omab koos äripartneritega kinnisvara, mis toetab suuremate arendusprojektide elluviimist ning pakub klientidele ka kinnisvara väärtust tõstvaid teenuseid. Ettevõttes töötab ligi 7400 spetsialistile kümnes riigis  –  Soomes, Venemaal, Rootsis, Norras, Eestis, Lätis, Leedus, Tšehhis, Slovakkias ja Poolas. YIT 2020. aasta käive oli ligikaudu 3,1 miljardit eurot. YIT Oyj aktsia on noteeritud Nasdaq Helsingi Oy börsil.

Lisainfo:
Tarvo Tuga
AS YIT Eesti ärikinnisvara müügispetsialist
Telefon +372 50 27 119 ; e-mail: [email protected]