1Partner Kinnisvara: Vaba büroopinna leiab äärelinnast

Uusi büroohooneid kerkib vähe ja vakantsused on madalal ning veelgi vähenemas. Siiski käib see jutt eelkõige Tallinna kesklinna A-klassi büroohoonete kohta. Äärelinnas ei ole probleem leida kiiresti head kontoripinda, analüüsib büroopindade turgu 1Partner Kommertskinnisvara juhtiv partner Tanel Tarum.

„Viimase aasta kahe jooksul on ettevõtted üksjagu liikunud. Ettevõtete ümbermanööverdamiste tulemusena on kesklinna ja südalinna kvaliteetsete büroohoonete vakantsus minimaalne. Keskmisest suurema ehk näiteks 1000-ruutmeetrise vaba pinna leidmine kesklinnas ei olegi nii lihtne,“ kommenteerib Tanel Tarum.

Kesklinna kontorihoonete täituvust on oluliselt mõjutanud ettevõtete kesklinna poole kolimine. See aga on loonud olukorra, kus äärelinnas on vakantsused suurenenud ning kvaliteetse äärelinna büroopinna leidmisega probleeme ei ole.

„Oleme üsna kiiresti valmis kliendile leidma äärelinna hea kvaliteediga 1000-ruutmeetrise büroopindade valiku ja seda mõistliku hinnaga,“ lubab Tanel Tarum. „Äärmusliku näitena teame juhust, kus äärelinna uues hoones anti büroopind üürile hinnaga 6,5 €/m². See siiski on erand, tavapäraselt jääb äärelinna büroopinna üürihind 8-11 €/m² tasemele, millele lisanduvad kõrvalkulud.“

Käesolevalt aastalt ootab 1Partner Kinnisvara äärelinna büroohoonete vakantsuse aeglast vähenemist. Uusi büroohooneid ehitatakse juurde vähe, seetõttu kipuvad vabad pinnad täituma. Kõrged ehitushinnad küll nõuavad uute büroopindade hinnatõusu, kuid kontoripinna kasutajad ei ole seda valmis vastu võtma. Siiski prognoosib 1Partner Kinnisvara, et büroode üürihinnad kasvavad aastaga 3-7%.

1Partner Kinnisvara on Eesti üks juhtivatest kinnisvarafirmadest. Ettevõtte põhiteenused on kinnisvara vahendus, -hindamine, ehitamine ning investeeringute juhtimine.

Lisainfo

Tanel Tarum
1Partner Kommertskinnisvara
Juhtiv partner
+372 505 8648
+372 668 4700
[email protected]