Arco Vara arendab Piritale luksuslike kodudega butiikelamu

Kinnisvara arendaja Arco Vara ehitab Pirital aadressile Lehiku tee 11 innovatiivse butiikelamu, milles sisaldub viis luksuslikku kodu. Erilise arhitektuurilahendusega hoone ehitus algab tuleval aastal.
Autor: Arco Vara
Arco Vara juht Miko Niinemäe sõnul on Lehiku arendus ettevõtte seniste projektide seas mitmes mõttes ainulaadne. “Butiikelamu või nagu me vahel veel oma uut objekti kutsume – kobarelamu – on tegelikult oma olemuselt ridamaja, kuid korterid ei paikne seal harjumuspäraselt üksteise kõrval rivis, vaid kobaras koos,” selgitas Niinemäe ja lisas, et selline asetus võimaldab tagada valgusküllased toad, sest päike pääseb ruumidesse sisse paistma vähemalt kahest, osade kodude puhul ka kolmest küljest.
Erandlik on Niinemäe sõnul ka see, et Lehikusse tulebki ainult viis korterit. “Arco Vara eesmärk pole maksimaalsed mahud, mille tagajärjel võib kannata elukeskkonna kodusus ja hubasus. Aga Lehiku on meil tõesti mikroprojekt ja tehtud mõeldes kindlale sihtgrupile – perele, kes tahab eramaja tunnetust ja mugavusi, kuid eelistab siiski korterit,” rääkis arendusfirma juht. “Ja kuigi koroona leviku alguses tekkis eramute vastu suurem huvi, on piisavalt ka neid majaomanikke, kes avastasid, et selline elu pole siiski nende jaoks. Nad on valmis maksma suure, luksusliku, kaasaegse ehituse ja siseviimistlusega korteri eest rahulikus piirkonnas, mis asuks siiski Tallinnas. Täna ei ole turul sellist kinnisvara kuigi palju leida.”
Lehiku kobarmaja kõik viis kodu ulatuvad läbi kahe korruse ja on suuruses 160-190 ruutmeetrit. “Igas korteris on neli magamistuba, walk-in garderoobid, kolm duširuumi. Lisaks ehitatakse kõikidesse korteritesse saun. Kõikide Lehiku kodude juurde käib avar terrass ja teisel korrusel ka rõdu,” tutvustas Niinemäe. Parkimine toimub maja all ja kinnistu kõrvale jääb roheala.
Autor: Arco Vara
Sel korral on Arco Vara arenduspartneriks Combicon OÜ. “Lähiajal seisab ees projekteerimine ja ehitusprotsessi planeerimine. Ehituse algus on kavandatud 2022. aasta teise poolde, korterite müügiga alustab Arco Vara uue aasta alguses. Investeeringu suuruseks jääb arendusfirma hinnangul ligikaudu 3,5 miljonit eurot.
Arco Vara on rahvusvaheline kinnisvarakontsern, mis tegeleb elukeskkonnale lisaväärtust loovate arendusetega. Arco Vara põhitegevuseks on terviklike elukeskkondade ja nendega seonduva ärikinnisvara väljaarendamine. Arco Vara põhiturgudeks on Eesti ja Bulgaaria. Emaettevõte Arco Vara AS loodi 1992. aastal Eestis ja on alates 2007. aastast olnud noteeritud Nasdaq Tallinn väärtpaberibörsil.