East Capital Real Estate müüb Mustamäe Keskuse

pilt: Mustamäe Keskus, M.Heinmets
Foto: Mustamäe Keskus, M.Heinmets

Fondivalitseja East Capital Real Estate müüb Tallinnas asuva 21 tuhande ruutmeetrise Mustamäe Keskuse, mille omanikuks ja haldajaks on ettevõte alates selle avamisest, aastal 2016.

Mustamäe Keskus oli üks esimesi Eestis, mis hakkas traditsioonilise kaubanduse kõrval suunama rohkem tähelepanu ka vabaaja sisustamisele, ning meelelahutuse pakkumisele. Keskus ühendab endas lisaks kaubanduspindadele mitmeid teenusepakkujaid, restorane ja kohvikuid, tipptasemel kino ning fitness-klubi. Mustamäe Keskusest on tänaseks kujunenud ühe Tallinna tihedaima asustusega piirkonna elanike jaoks populaarne kohtumis- ja ajaviitekoht. Keskuses tegutsevad ärid on pidanud hästi vastu ka pandeemiaajal, sest paljud kaupmehed ja teenusepakkujad suutsid oma äri kiiresti ümber suunata e-kanalitesse ja kaasamüüki.

East Capital Real Estate tegevjuhi Madis Raidma sõnul on omanik kõigi aastate jooksul sihikindlalt keskuse kontseptsiooni arendanud, muutes seda lihtsamini ligipääsetavaks külastajatele, kes liiklevad jalgsi või ühistranspordiga ning kombineerides keskuses teenuseid ja ärisid, mis just kohalikku kogukonda kõige rohkem kõnetaksid. East Capitali valduses ja eestvedamisel omandas hoone detsembri alguses ka BREEAM jätkusuutlikkuse sertifikaadi tasemel „Väga Hea“.

Raidma sõnul on niivõrd hästitoimivat keskust ka mõnevõrra kahju müüa, kuid teisalt tuntakse uhkust saavutatu üle. „Keskuse konkurentsivõime saavutamine ja tagamine on olnud märkimisväärne töö ning täname siinkohal kindlasti kõiki rentnikke, kes läbi aastate ning eriti just viimastel aastatel on oma ärid ja teenused suutnud edukalt töös hoida,“ ütles Raidma. Raidma märkis veel, et ka pandeemia laineharjal pole keskuses rendipindu vabanenud ning hooti suudeti keskuse käivet isegi kasvatada.

„Kahtlemata saab uus omanik konkurentsivõimelise ning tugevate rentnikega keskuse, kus muuhulgas tegutsevad Rimi, Apollo, MyFitness spordiklubi ning arvukalt häid restorane. Oleme täiesti kindlad, et keskusel läheb hästi ka tulevikus,“ lisas Raidma.

East Capitali nõustasid tehingus Redgate Capital koostöös Newsec Baltics`iga.

Kontakt:
Madis Raidma, East Capital Real Estate AS, tegevjuht
+372 640 6655
Madis.Raidma@eastcapital.com

Ilze Johnston, East Capital Group, turundus- ja kommunikatsioonijuht
+46 8 505 88 550
[email protected] 

East Capital Real Estate haldab nelja fondi koguväärtusega 481 miljonit eurot, mis sisaldab 410 000 ruutmeetrit üüripinda kokku 24 erineval kinnistul. East Capital Real Estate kontorid asuvad Stockholmis, Tallinnas, Riias ja Vilniuses.

East Capital Real Estate on osa East Capital grupistTegemist on iseseisva varahaldusettevõttega, mis spetsialiseerub arenevatele ning kiire majanduskasvuga turgudele. 1997. aastal Rootsis asutatud ettevõte haldab 4.8 miljardi euro väärtuses varasid erinevates aktsia- ja kinnisvarafondides, teenindades laia rahvusvaheliste investorite baasi.

Rohkem infot: www.eastcapitalrealestate.com