BREM Kinnisvarabüroo: Huvi tootmispindade vastu kasvab

„Viimasel ajal võib täheldada, et klientide huvi tootmispindade üürimise vastu on suurem kui pelgalt laopindade suhtes. Tootjail läheb üha paremini, nõutuimad tootmispinnad jäävad suurusjärku 500 – 1500 ruutmeetrit,“ ütles Brem Kinnisvarabüroo vahendusteenuste valdkonna juht Eero Ving.

Vingi sõnul on põhilisteks huvilisteks metalli-, puidu- ja moodulmajade tootjad. Teine oluline grupp on väiketööstus, autoremont ja pesulad, aga ka mööblitööstus.

Tingimused, millele tootmispinnad peavad vastama, on üldiselt ühed ja samad: lihtne veokite juurdepääs, suured uksed, soodne hind. Oluline on küte, kusjuures suurte ruumide jaoks peetakse gaasikütet parimaks. Kesk- ja elektrikütet üritatakse vältida.

Tähtis on ka vee ja kanalisatsiooni olemasolu, olmeruumid ehitab üürnik sageli oma vajaduste järgi välja.

Metallifirmadele on võlusõnaks delfer ehk kraana raskemate detailide tõstmiseks ja liigutamiseks.

„Esimene valik on siiski hind. Otsitum hinnavahemik jääb 1,50 – 2,50 euro kanti ja pikemat lepingut kui aasta, peljatakse sõlmida,“ kommenteeris Ving.

Ladude vastu on huvi viimasel ajal vähenenud, kuid nendegi puhul on esmatähtis hind, siis asukoht. Otsitavad suurused jäävad 200-500 ruutmeetri kanti, hinnavahemik 1,5 – 4 eurot ruutmeetrist.

Lisainfo:

Eero Ving
Brem Kinnisvarabüroo
Vahendusteenuste valdkonna juht
Tel: 5282 189
[email protected]

Allikas: Brem Kinnisvarabüroo