Brem Puhastus OÜ: Kodu äratab talveunest korralik suurpuhastus

Millised on esimesed sammud, millega saavutame kodus kevadise värskuse?

„Peseme alustuseks aknad. Ei ole midagi kurvemat, kui vaadata tärkavat loodust läbi porise akna,“ ütles Brem Puhastus OÜ juhataja Maris Sirel.

Aknaklaaside pesuks on teadaolevalt vajalik minimaalne õhutemperatuur  +5 kraadi. Aknaklaaside puhastust tuleb alati alustada kõige õuepoolsemast klaasist, sest vastu valgust on määrdunud kohad paremini märgatavad. Töövahenditena on soovitav kasutada professionaalseid vahendeid, nagu näiteks plüüsist aknapesur, spetsiaalne aknapesuvahend ning aknapesija asendamatu abimees kuivatuskumm, mis säästab teie jõudu ja aega, võimaldades pesta aknaid loetud minutitega.

„Ajalehepaberiga ei ole soovitatav klaase kuivatada, sest trükivärv määrib ja võib pinda kahjustada. Vajadusel saab kuivatuse tulemust parandada mikrokiud–klaasilapi, nahklapi või ebemevaba paberiga,“ selgitas Sirel.

Erilist tähelepanu tuleks pöörata klaaspindade nurkadele ja servadele. Vältima peab ka teravate esemete sattumist vastu klaasipinda, sest klaas on küll tugev, kuid mitte kriimustuskindel.

Unustada ei tohi ka aknaraame. Lisage pesuveele puhastusvahendit, et eemaldada tolm, putukad ja muud saasteained, mis võivad olla vetikate ja seente kasvupinnaks. Puitakende puhul kõrvaldage avastatud puidukahjustused koheselt, et vältida puidu muutumist halliks ja ennetada värvi koorumist.

„Vabanege ka talvel kogunenud kolast. Võtke kindlasti ette suurpuhastus oma keldris ja pööningul. Saate lahti sinna kogunenud mittevajalikust kolast ja kes teab, ehk leiate üles midagi vajalikku, mis olite kunagi panipaika poetanud,“ lisas Sirel.

Kindlasti tuleb hoovid puhastada lehtedest ja okstest – igaüks meist tahab oma hoovis näha looduslikku kaunist rohelist vaipa. Oleks kahju, kui seda vaatepilti rikuksid sinna vedelema jäänud eelmise aasta lehed. Lehtede põhjalik riisumine hoiab ära murukatte sammaldumise ja hallituse ning laseb maapinnal korralikult kevadvetest tekkinud üleliigsest niiskusest ära kuivada. Ühtlasi mõjutab see kõik ka meie majade vundamenti ja keldreid.

 

 

Allikas: Tarvo Tamme/Brem Puhastus OÜ