East Capitalile kuuluv SEB pangahoone pälvis BREEAM-sertifikaadi

SEB Tallinn, Kaupo Kalda

East Capitalile kuuluv SEB pangahoone pälvis BREEAM-sertifikaadi

Lisaks pälvisid sertifikaadi ka kaks East Capitali portfelli kuuluvat ärihoonet Vilniuses.

SEB hoone pälvis BREEAM In-Use jätkusuutlikkuse sertifikaadi tasemel “väga hea”. BREEAM-i hinnangul on hoone hästi tasakaalustatud ja saavutas kõigis kategooriates häid tulemusi.

 

BREEAM tõstis SEB hoone puhul esile järgmised omadused:

– Jäätmete sorteerimine ja taaskasutamine vastavalt kogutud materjalide täielikuks taaskasutamiseks vajalikele eeldustele

– Hoones rakendatud tugevad turvameetmed

– Väga keskne asukoht, kuhu pääseb nii ühistranspordiga, jalgsi kui ka jalgrattaga, pakub laia valikut teenuseid vahetus läheduses

– Jalgrattaga tööl käivatele inimestele on rajatud jalgrattaparkla

SEB hoonet haldab Põhja-Euroopas täisteenust pakkuv kinnisvarahaldur Newsec. “BREEAM-sertifikaat on tunnustus hoone omanikule ja haldusfirmale, et on astutud järjekordne samm süsinikuvaba keskkonna ja hoone säästva majandamise suunas,” ütles Newseci esindaja Janek Hintsov.

Lisaks SEB pangahoonele Tallinnas pälvisid BREEAM-sertifikaadi ka kaks East Capitali uut ärihoonet Vilniuses, Žalgirio 112 büroohoone ning Laisves 75 kaubandus- ja bürookompleks.

East Capital Real Estate’i tegevjuhi Madis Raidma sõnul viivad need edukad BREEAM-i sertifikaadid lõpule East Capitali eesmärgi sertifitseerida kõik kolm vara, mille East Capital Real Estate Fund IV omandas Leedus eelmisel aastal.

„See toetab veelgi fondi põhistrateegiat investeerida rohelistesse ja keskkonnasäästlikesse varadesse. Töö siin aga ei lõpe, sest me hindame jooksvalt, kuidas saaksime oma kinnisvara jätkusuutlikkuse profiili veelgi tugevdada, püüdes oma kinnisvaradele võimalikult kõrgeid standardeid,“ lisas Raidma.

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) on Suurbritanniast pärit süsteem hoonete jätkusuutlikkuse ökoloogiliste ja sotsiaal-kultuuriliste aspektide hindamiseks. Building Research Establishment (BRE) avaldas selle esmakordselt 1990. aastal. Süsteemi töötas välja Briti uurimisinstituut. BREEAM-sertifikaat on enam kui 250 000 hoonel ja enam kui miljon on registreeritud sertifikaadi saamiseks, peamiselt Ühendkuningriigis ja enam kui 50 välisriigis.

Kontaktinfo:

Madis Raidma, East Capital Real Estate tegevjuht

+372-640-6655, [email protected]

Jessica Scott, East Capital Groupi turundus- ja kommunikatsioonijuht

+46 708 72 84 55, [email protected]

East Capitalist

East Capital Real Estate on üks juhtivaid kinnisvara valdkonnas tegutsevatest varahaldusettevõtetest Balti riikides, millel on meeskonnad kõigis kolmes riigis. Ettevõte  juhib kolme kinnisvarafondi koguväärtusega 400 miljonit eurot, mis sisaldab 330 000 ruutmeetrit üüripinda kokku 19 erineval kinnistul.

 

East Capital Real Estate on osa 1997. aastal asutatud East Capital grupist. Tegemist on iseseisva varahaldusettevõttega, mis spetsialiseerub arenevatele ning kiire majanduskasvuga turgudele.

 

Rohkem infot: www.eastcapitalrealestate.com