Eesti kinnisvaraturule tuleb rikkalike kogemustega mängija

Nüüdsest on kinnisvara- ning infrastruktuuriobjektide omanikel Eestis võimalik kasutada tehnika, ehituse, juhtimise ja hoolduse alal maailmatasemega kogemusi, milliste rakendamise tagab kahe Kanada kapitalil töötava kompanii asutatud ettevõte SNC-Lavalin Homburg Property Management. Käesoleva aasta 17. jaanuaril avab ettevõte oma kontori Tallinnas. Analoogsed ühisettevõtted alustavad sel nädalal tegevust ka Riias ja Vilniuses.

Ettevõtte asutajateks on 100 aastase töökogemustega üks maailma suurimaid tehnika, ehituse, juhtimise ja hoolduse alal töötav kontsern SNC-Lavalin Group Inc. ning Balti riikides tegutsev ettevõte Homburg Valda, mis samuti kuulub Homburg ettevõtete gruppi. SNC-Lavalin Group Inc. arendab ja haldab juba rohkem kui 40 aastat kinnisvaraobjekte Kanadas, Ameerika Ühendriikides ja Hollandis.

Ettevõtte SNC-Lavalin Homburg Property Management direktori Algirdas Augustaitise väitel olid ühisettevõtte asutamise stiimuliteks Homburg Group töökogemused Balti riikides ning turuarengu potentsiaal, seda eriti avalike ja eraettevõtete partnerluse valdkonnas.

„Infrastruktuuride loomisel või täiustamisel puutuvad kapitalivaegusega kokku mitte ainult arengumaad ja mitte ainult majanduslikult pingelisel ajal. Kanadas on avalike ja eraettevõtete partnerluse kasutamine täiesti tavapärane ja Eestile tuleks meie pikaajaliste heade töökogemuste rakendamine ainult kasuks,“ lausus ettevõtte direktor Algirdas Augustaitis.

Tema väitel on SNC-Lavalin meeskond suutnud ligi meelitada suurima võimaliku kapitali ja seda isegi ajal, kui turg püüab ületada raskeid finantsaegu. Näiteks, 2010 aastal tagas grupp McGill Ülikoolikliiniku keskusele tervelt 732 miljoni USA dollari (ligikaudu 1,97 miljardit litti) väärtuses investeeringuid, mis on hetkel Kanadas suurim summa avalike ja eraettevõtete partnerluse ajaloos.

Avalike ja eraettevõtete partnerluse alusel teostatavate projektide täitmisesse, eriti just spetsiifilise infrastruktuuriga projektide – raudteede, lennujaamade, sildade, haiglate, vanglate – planeerib ettevõte koondada ka emafirmade inimressursse.

Pakkudes oma teenuseid Eestis tegutsevatele äriettevõtetele, suunab SNC-Lavalin Homburg Property Management oma tegevuse peamiselt kaubandus-, büroo- ja logistikakeskustesse. Uue ettevõtte direktori sõnul on nende peamiseks konkurentsieeliseks hinna ja kvaliteedi parem suhe võrreldes sellega, mida klientidel on võimalik hetkel turul saada.

1911 aastal Kanadas asutatud SNC-Lavalin Group Inc on tehnika, ehituse, juhtimise ja hoolduse alal maailmas üks suurimaid ettevõtteid. 2010. aastal olid rohkem kui 24 tuhande töötajaga kontserni sissetulekud 6,8 miljardit Kanada dollarit. Igal aastal viiakse erinevates riikides ellu mitusada projekti ning grupi klientideks on riigieelarvelised asutused, telekommunikatsioonide ja meediaäriga tegelevad firmad, lennuliinid, rahandusinstitutsioonid, energeetika, jaemüügi ja muudel aladel tegutsevad ettevõtted.

Homburg Group investeerib juba rohkem kui 40 aastat kinnisvarasse, kinnisvara arendamise ja haldamise tegevusse Hollandis, Kanadas ja Ameerika Ühendriikides. Alates 2005. aastast arendab firma tegevust Balti regioonis ja 2007. aastal teostas Homburg Group suurima ärilise kinnisvaratehingu Balti riikides ning soetas SEB pangalt peaaegu 200 miljoni euro eest büroohooneid. Hetkel haldab Homburg Group Balti riikides 250 miljoni euro väärtusega kinnisvaraportfelli.

Algirdas Augustaitis

SNC Lavalin Homburg Property Management
direktor
Tel.: +370 5 2639997
e-post: [email protected]

 

Allikas: JLP kommunikatsioonibüroo