EfTEN Real Estate Fund 4 omandab Kadrioru Ärikeskuse

Ärikinnisvarasse investeeriva usaldusfondi EfTEN Real Estate Fund 4 tütarettevõtja sõlmis võlaõigusliku müügilepingu Tallinnas asuva Kadrioru Ärikeskuse ostmiseks Pirita Tee Development OÜ-lt.

Aadressil Narva mnt 63 asuv Kadrioru Ärikeskus on 2016. aastal ehitatud neljast hoonest koosnev kompleks, mille ligi 6600 ruutmeetrit äripinda on täielikult välja üüritud. Maa-aluses parklas on 116 parkimiskohta ning objekti suletud netopind ulatub ligi 11 200 ruutmeetrini. Hoonete suuremad üürnikud on Citadele Group, Hurtigruten ja Vienna Insurance Group.

Kadrioru Ärikeskus (allikas: BPT Real Estate AS)
Kadrioru Ärikeskus (allikas: BPT Real Estate AS)

„Kompaktne, hea ligipääsuga ning moodne Kadrioru Ärikeskus sobib väga hästi EfTEN Real Estate Fund 4 portfelli esimeseks objektiks. Korraliku kvaliteediga uued hooned ning tugev üürnike kooslus tõotavad fondile stabiilset tootlust,“ ütles EfTEN Capital ASi tegevjuht Viljar Arakas.

Pirita Tee Development OÜ otsustas ärikeskuse müüa, kuna arendusprojekt on lõpule viidud. Müüjat nõustas BPT Real Estate AS.

Tehingu hind ei kuulu osapoolte kokkuleppel avaldamisele. Tehing jõustub pärast loa saamist Konkurentsiametilt, misjärel sõlmitakse kinnistu omandi üleandmise leping.

Kadrioru Ärikeskus (allikas: BPT Real Estate AS)
Kadrioru Ärikeskus (allikas: BPT Real Estate AS)

EfTEN Real Estate Fund 4 on institutsionaalsetele investoritele suunatud 10-aastase tähtajaga kinnine investeerimisfond, mis investeerib rahavoogu tootvatesse ärikinnisvara objektidesse Baltimaades. Mitteavalik fond jätkab EfTEN Kinnisvarafond II AS-i edukat investeerimisstrateegiat, millega pakutakse institutsionaalsetele investoritele võimalust osaleda Baltikumi kinnisvaraturul läbi suuremate ärikinnisvaraobjektide nagu kontorihooned, kaubanduskeskused, lao- ja tööstushooned omamise.

EfTEN Capital AS on 2008. aastal asutatud ning tänaseks Baltikumi suurima hallatavate varade mahuga ärikinnisvarale keskenduv varavalitsemise ettevõte, kelle valitseda on neli investeerimisfondi ning privaatportfellid. Grupi ettevõtete valitsemise alla kuulub kokku 41 ärihoonet Eestis, Lätis ja Leedus, milles tegutseb üle 1 000 üürniku ning mille kogu turuväärtus on 600 miljonit eurot. EfTEN Capital AS omab alternatiivse fondivalitseja litsentsi ning kuulub Finantsinspektsiooni järelevalve alla.