Köögikombain, krokkpott ja mikrolaineahi säästavad sinu aega köögis

Kiire igapäevaelu ei paista kuskilt otsast aeglustuvat. Meil on vaja käia tööl, poes, teha kodus süüa, suhelda pere ja sõpradega ja loodetavasti tegeleda ka mõne meeldiva hobiga. Kuigi ka söögitegemine on paljude inimeste jaoks meeldivaks hobiks, on neid, kes eelistaksid köögis kuluvat aega kuskil mujal kasutada. Eriti neile tulevad appi erinevad targad köögimasinad, mis aitavad aega säästa.

Köögikombain – koka parim sõber

Kui valida köögist üks masin, mis saab hakkama võimalikult paljude erinevate ülesannetega, on selleks tõenäoliselt köögikombain. Esimene elektriline köögikombain jõudis müügile 1946. aastal, seda tutvustas Saksa firma Electrostar.

Alates sellest ajast on köögikombainid jõudsalt arenenud ja muutunud, nii et tänapäevased variandid on esialgsest masinast üpris kaugel. Nüüdseks on köögikombainidele lisatud nii riive, vispleid kui ka rohkelt erinevaid terasid.

Tükeldamine, hakkimine, peenestamine, jahvatamine, vahustamine, püreestamine ja rohkemgi veel. Selle asemel, et noaga porgandit hakkida, võib köögikombaini välja võtta, tööle panna ja porgandid on hetkega kokkamiseks ettevalmistatud. Ja kui soovid taigent segada, siis võib masin seda sinu asemel teha ja ise saad midagi muud ette võtta.

Köögikombain saab hakkama praktiliselt iga ülesandega, mis köögis ette anda ja aitab tänu sellele sinu aega säästa. Vaata lähemalt, mida pead seda valides teadma.

Krokkpott – valmistab õhtusöögi sinu eest

Inglise keeles tuntud kui slow cookerent eesti keeles omapärase nimega krokkpott annab kokkamisele hoopis uue tähenduse. Kuigi hautada on võimalik ka elektriahjus, on krokkpoti kasutamine energiasäästlikum ning turvalisem. Vahet pole, kas soovid köögiviljahautist, kanasuppi või korraliku seapraadi – on rohkelt retsepte, mida kasutusele võtta ja enda soovidele vastavaks kohandada. Juba pärast mõnda kasutuskorda on selge, et krokkpott aitab säästa aega ja raha.

Pole vaja teha muud, kui toidu koostisained potti panna ning mõned tunnid hiljem välja võtta. Highehk kõrge temperatuuriga säte valmistab toidu reeglina 4-5 tunniga. Lowehk madala temperatuuriga sätte abil valmib toit aga 8 tunniga. Ühelt poolt võib tunduda, et see on liialt kaua aga teiselt poolt annab see võimaluse toit enne tööle minekut küpsema panna ning koju jõudes on äsjavalminud soe roog juba ootamas. Krokkpott on ära mainitud ka Perekooli pikas lõimes vajalikest köögiseadmetest.

Mikrolaineahi – tulnud selleks, et jääda

1965. aastal leiutatud mikrolaineahi on üks populaarsemaid kodumasinaid. Võrreldes toonaste kokkamislahendustega oli see metsik samm edasi tulevikku. Tänaseks on keeruline ette kujutada kodu, kus ei oleks mikrolaineahju – seda kasutavad lausa 90% ameeriklastest ja tõenäoliselt ei ole see number ka mujalgi kuigivõrd madalam.

Mikrolaineahju esimeseks suureks eeliseks on võimalus toite kiiremalt kuumutada. Tõsi, keegi ei keela eelmise päeva lõunat pliidil soojendada või kakao jaoks vajalikku piima potis kuumutada, ent aja säästmisele mõeldes on mikrolaineahi tunduvalt parem valik.

Seda ka seetõttu, et kui toit on mikrolaineahju pandud ja ahi nupust tööle lülitatud, võib selle omapead jätta ning samal ajal kiiresti midagi muud teha. Kui aeg täis, lülitub mikrolaineahi automaatselt välja.

Suure valiku hea hinnaga mikrolaineahjusid leiad Kaup24 e-poest lingilt – https://kaup24.ee/et/kodumasinad-kodutehnika/koogitehnika/mikrolaine–ja-konvektsioonahjud

Lisaks toidu soojendamisele on võimalik toitu ka nullist küpsetada. Näiteks saab mikrolaineahjus valmistada nii brokkolit kui peekonit. Ja selle asemel, et hakata köögivilju pesema, koorima ja aurutama, võib osta juba valmispakendatud toidu, mille serveerimiseks läheb vaid loetud minutid.

Miks teha enda elu raskemaks ja kulutada aega tegevusele, mida sa ei naudi, kui tehnikalahendused koju kätte tulevad?

Leia vajalik köögimasin Kaup24.ee e-poestja tee säästetud ajaga midagi meeldivamat.