Endover jätkab defitsiidiks muutuvate uusarenduste ehitamist

Rocca Towers kvartal / Endover
Rocca Towers kvartal / Endover 

Täna tähistati Endoveri Rocca Towersi nimelise arenduse teise tornmaja lõpliku kõrguse saavutamist. Vaatamata valdkonna keerulistele oludele liigub arendaja plaanidega jõudsalt edasi, ületades seejuures aasta esimese kvartali müügitulemustele seatud eesmärke.  

Rocca Towersi kõrghoonete kvartalis saavutas 70 meetrise tipukõrguse teine 18-korruseline kõrghoone Rocca Tower II, kuhu sealsete äri- ja elupindade omanikud saavad sisse kolida juba käesoleva kevade lõpus.

„Meie täna kinnisvaraturul langust ei tunneta ning ületasime seejuures esimeseks kvartaliks seatud müügitulemusi,“ sõnas Endoveri juhatuse liige Robert Laud. „Täna on aktiivsed nii koduostjad kui investorid ja raha paigutatakse ka inflatsiooni kartuses. Meie hinnangul on kinnisvara hinnad pigem kerges jätkuvas kasvu- kui langustrendis, sest arvesse tuleb võtta uusarendustes tekkivat defitsiiti ja ehitushindade kasvu.“

Rocca Towers, Foto: Ardo Kaljuvee / Arendaja: Endover
Rocca Towers, Foto: Ardo Kaljuvee / Arendaja: Endover

Arendaja sõnul on Rocca Towersi korterite müük liikunud edukalt ning teise tornmaja korteritest ja äripindadest on tänaseks müüdud juba 65%. „Hetkel valitseb turul olukord, kus paljudel arendajatel ei ole lihtsalt midagi müüa. Ladu on tühjaks müüdud ja uusi arendusi ei taheta ette võtta,“ lausus Robert Laud. „Vastupidiselt teistele on Endoveril täna pakkumises ja ehituses turu üks suurimaid arendusmahtusid, millega oleme plaanipäraselt edasi liikunud ka pärast 24. veebruaril alanud sündmusi. Arendajate jaoks on suurim risk eelkõige just ehitushindade ja tarnete määramatus. Meie tugevuseks selle juures on oma kontsernisisene ehitusettevõte, mis võimaldab ehitusprotsesse läbipaistvalt ja paindlikult juhtida.“

„Rocca Towersi kvartali ehitus kulgeb plaanipäraselt. Paneme suurt rõhku kõrgele ehituskvaliteedile ning vaatamata keerulisele ajale oleme suutnud tagada kõikide olulisemate materjalide tarned kuni hoonete kompleksi ehituse lõpuni,” sõnas ehituse peatöövõtja Metropoli Ehitus juhatuse liige Raido Pärn. „See arendus annab tööd ligikaudu 400-le inimesele, kus samaaegselt käivad nii teise torni sisetööd kui kolmanda kõrghoone montaažitööd, mis lõpetatakse suvel.“

Hoonete lipulaevaks on 17. ja 18. korrusel paiknevad penthouse korterid, mis on kuni 127 m² suurused läbi kahe korruse planeeringutega luksuskorterid ning nende maast laeni akendest avanevad vaated merele, Harku järvele, vanalinnale ja loomaaiale. Avarad vaated säilivad piirkonnas ka tulevikus, sest Rocca al Mare keskus ja loomaaed jäävad madala hoonestusega aladeks. Rocca Tower II hoones on 78 ühe- kuni neljatoalist korterit ja 16 äripinda. Müügis olevate korterite hinnad algavad 3460 eurost ruutmeetri kohta ning penthouse korterite puhul ulatub see üle 5000 euro.

Rocca Towers kvartal / Endover 
Rocca Towers kvartal / Endover 

Koos 18-korruseliste kõrghoonetega valmib ka suur 3-korruseline hoonetega ühendatud parkimismaja, kuhu rajatakse parkimiskohad nii teise, kolmanda kui neljanda tornmaja jaoks. Kokku on parkimismajas 291 parkimiskohta. Sisekvartalisse jääva parkimismaja 1200 m² suurusele katusele rajatakse elanike jaoks ühiskasutatav haljastatud terrassiala, kuhu on plaanitud nii laste mänguväljak kui ka puhkealad täiskasvanutele.

Sellised WoHo (Work and Home) kvartalid on maailmas ja üha enam ka Eestis uus trend, mida on kinnistanud viimase aja muutused majanduses ja töötamise tavades. Arendaja sõnul tunnevad äripindade vastu huvi nii ostu- kui üürikliendid, sest tegemist on logistiliselt hea asukohaga. Haabersti viadukti läheduse tõttu on hea ligipääs nii linna kui erinevatesse linnaosadesse. Äripindadel on maast laeni vitriinaknad ja kõrged laed ning neid on ostetud nii büroodeks kui ka kaubandus ja -teeninduspindadeks. Rocca Towersi kvartalis on uksi avamas mitu iluteenuste pakkujat, lastehoid, raviteenused, tarbekauplused ja päevaspa.

Endoveri 2021. aasta müügitehingute maht oli üle 300 korteri, kokku 67 miljoni euro väärtuses, mis on Tallinna elamuarenduse turu üks tippmahtusid. Rocca Towersi kvartal asub uue Haabersti viadukti ääres, kus valmib kokku 5 hoonet, milles on üle 332 korteri ja 4000 m² äripinna. Kvartali esimesed hooned valmisid 2021. aastal ja kogu kvartal valmib 2023. aastal. Selle arendusmaht on 41 181 m².

Hoonete arhitektid on ARS Projekt arhitektid, kes on projekteerinud ka Maakri kvartali kõrghooned ja Endoveri arendatud kõrghoone TORN, interjöörid on loonud sisearhitekt Aet Piel ja Maarja-Linda Taur. Objekti peatöövõtja on Metropoli Ehitus.

Endover https://endover.ee/endover/ on 25 aastase tegutsemiskogemusega Eesti kinnisvaraarendaja, mis loob väärtust linnaruumi ning rajab terviklikke elu- ja ärikeskkondasid.  Ettevõtte portfellist leiab 70 maja, 2840 korterit kogupinnaga 368 000 m2.

Galerii sündmusest:  Rocca Towers_Sarika sündmus 12.04.22

Fotod: Ardo Kaljuvee ja Kaupo Kalda