Valmis teine tornmaja Endoveri uues kõrghoonete kvartalis, kuhu peagi lisandub veel kaks

Rocca Tower II – Argo Viikvald

Tänasest sai valmis Endoveri teine kõrghoone Tallinna siluetti muutvas Rocca Towersi elu- ja ärikvartalis, kus enamus müüdud pindasid on uutele omanikele üle antud. Kvartali neljanda ning ühtlasi viimase kõrghoone ehitamist alustab arendaja septembris ning kogu kvartal valmib 2023. aastal.


Fotod siin:  Rocca Towers_Endover_220823

Videod siin:  Rocca Tower II_Videod

Fotograafid: Argo Viikvald, Karl Kasepõld, Kaupo Kalda, Tiit Mõtus

„Kõik Rocca Towersi hooned on valminud õigeaegselt vaatamata keerulistele aegadele ehitusturul. Meie siht on kvartal plaanipäraselt valmis ehitada,“ sõnas Endoveri juhatuse liige Robert Laud. „Rocca tornid on meile toonud positiivset tagasisidet nii ehituskvaliteedi kui esmaemotsioonide osas. Ka ekspertidele meeldib tulemus, sest oleme kvartaliga siinset linnaruumi rikastanud. Turu olukorrast rääkides tunnetavad koduostjad ja investorid inflatsioonikartust. Need, kes täna suuresti rahas istuvad, vaatavad endiselt esimeste valikute seas atraktiivse kinnisvara poole,“ märkis Robert Laud.

Rocca Towersi kvartali peatöövõtja Metropoli Ehitus juhatuse liikme Raido Pärna sõnul on suudetud kõikide olulisemate materjalide tarned kuni hoonete kompleksi ehituse lõpuni tagada. „Kuna ehitame siin mitut hoonet korraga, siis on väljakutseks erinevate etappide omavaheline koordineerimine – nende oskuslik planeerimine muudab kvartali ehituse efektiivseks. Oleme rõhku pannud ka kvaliteedijuhtimissüsteemide uuendamisele ning saanud kodude kvaliteedi osas tunnustust ka kortereid vastu võtnud uutelt omanikelt,“ sõnas Raido Pärn.

Rocca Towersi kvartal asub uue Haabersti viadukti ääres, kus valmib kokku 5 hoonet, milles on üle 332 korteri ja 4000 m² äripinna. Elu- ja ärikvartalis on tänaseks valminud kaks kõrghoonet ning üks madalam kortermaja. Kvartali kolmas torn valmib käesoleva aasta lõpus ning järgmisel aastal lisandub neljas ehk viimane kõrghoone. 41 000 m² suuruse kvartali ehitamist alustati 2020. aastal ja see valmib 2023. aastal.

Rocca Tower II on 18korruseline tornmaja, mille kõrgus on 70 meetrit merepinnast ning selle lipulaevaks on 17. ja 18. korrusel paiknevad ligi 6 meetri kõrguste lagedega penthouse korterid. Need on kuni 127 m² suurused läbi kahe korruse planeeringutega luksuskorterid ning nende maast laeni akendest avanevad vaated merele, Harku järvele, vanalinnale ja loomaaiale.

Valminud hoonel on topelt kõrge laega möbleeritud fuajee, 1200 m² suurune ühiskasutatav puhke- ja mängualadega terrass, suur 291 kohaga parkimismaja ning kokku 94 avarate akendega korterit ja äripinda. Kogu kvartali ümbruse maastik, haljastus, valgustus ja kergliiklusteed on terviklikult uuendatud ja lahendatud. Kvartali juurest viib jalakäijate tunnel otse Rocca al Mare keskuse ja südalinna viiva bussipeatuse juurde. II ja III kaksiktorni ühendab 3-korruseline parkimismaja, kus on parkimiskohad nii teise, kolmanda kui neljanda tornmaja jaoks. Madalamatel korrustel asuvad uued äripinnad, mida täna selles Tallinna olulises sõlmpunktis napib.

Arendaja sõnul tunnevad äripindade vastu huvi nii ostu- kui üürikliendid, sest tegemist on logistiliselt hea asukohaga. Haabersti viadukti läheduse tõttu on hea ligipääs nii linna kui erinevatesse linnaosadesse. Sealt möödub igapäevaselt palju jalakäijaid, kel nüüd tekib võimalus ärikvartali külastamiseks. Äripindadel on maast laeni vitriinaknad ja kõrged laed ning neid on ostetud nii büroodeks kui ka kaubandus ja -teeninduspindadeks. Rocca Towersi kvartalis on uksi avamas mitu iluteenuste pakkujat, lastehoid, raviteenused, tarbekauplused ja päevaspa.

Hoonete arhitektid on ARS Projekt arhitektid, kes on projekteerinud ka Maakri kvartali kõrghooned ja Endoveri arendatud kõrghoone TORN, interjöörid on loonud sisearhitekt Aet Piel ja Maarja-Linda Taur. Peatöövõtja on Metropoli Ehitus. Valmiva kõrghoone finantseerija on LHV Pank.

Kokku on Endoveri portfellis täna seitse kõrghoonet Haaberstis ja Põhja-Tallinnas, millest kolm on valmis, üks ehituse lõpp- ja teine algfaasis ning kaks planeerimises.

Endover https://endover.ee/endover/ on 25 aastase tegutsemiskogemusega Eesti kinnisvaraarendaja, mis loob väärtust linnaruumi ning rajab terviklikke elu- ja ärikeskkondasid. Ettevõtte portfellist leiab 70 maja, 2840 korterit kogupinnaga 368 000 m2.

Täpsem informatsioon:

Kristel Laud, Endoveri turundusdirektor

[email protected]

https://endover.ee/roccatowers/

Ivar Õuekallas | Powerhouse

www.powerhouse.ee

55645112