Hektori disainikonkursilt leidsid sobiva kavandi nii hostel kui Tartu linn

Hektor Design Hosteli korraldatud seinamaali kavandikonkursi võitis Soome tänavakunstnik Jukka Hakanen, kelle põnev nägemus Tartust prinditi disainhosteli sünnipäeva puhul SprayPrinteri tehnoloogia abil hosteli seinale.

Võidutöö kujutab Tartu erinevaid maamärke ühtsel musta-kollase värvilahendusega panoraamil. Maalilt leiab nii hooneid Raekoja platsilt, Kaarsilla, ERM-i uue maja, Tartu Ülikooli peahoone kui palju teisi turistide seas populaarseid ning tartlaste poolt armastatud paiku.

Mööbli- ja tarbekunsti disaineriks õppinud Jukka Hakanen on viimastel aastatel töötanud kunstniku ja illustreerijana. Tema huvi graffiti ja spreiprintimise tehnoloogia vastu päädis 2012. aastal oma ettevõte asutamisega, mis tegeleb tänavakunsti teoste loomisega kohalike kogukondade, omavalitsuste ja ettevõtete tellimusel.

„Püüan alati leida kavandite loomisel inspiratsiooni keskkonnast, mida teos hakkab kaunistama. Olen küll korra Tartut külastanud, kuid oma kavandi esitamise eel töötasin läbi mitmed Tartut ja selle ajalugu tutvustavad infomaterjalid ning uitasin mööda Tartu tänavaid Google’i kaardi abil,“ sõnas Hakanen.

Konkursile laekunud 55 kavandi seast leidis oma lemmiku ka Tartu linn, kes plaanib printida ühe töö Tartu Lennujaama ootesaali, kus see asub tervitama Tartusse saabuvaid lennureisijaid ja saatma lahkujaid. Omanäolisemad kavandilahendused lisatakse ka SprayPrinteri kataloogi, kus käsiprinteri omanikud üle maailma saavad soovi korral kavandi osta ja sobivale pinnale printida.

Hektor Design Hosteli turundusjuhi Ildiko Siimoni sõnul oli noorim konkursile töö esitanu 11-aastane koolipoiss, kuid töid saabus ka staažikatelt tänavakunstnikelt Eestist, Soomest, Brasiiliast ja isegi Liibanonist.

„Meil on väga hea meel, et saime korraldada oma sünnipäeva puhul aktsiooni, millest võitsid nii osavõtjad, korraldajad kui ka Tartu linn. Tartu loomemaastiku edendamine ning nutikate algatuste toetamine on olnud meie südameasjaks. Nii otsustasime ka oma sünnipäeva puhul kunstnikele põnevat väljakutset pakkuda ja ühendasime jõud SprayPrinteriga. Loodame, et kavandikonkursist sünnib tore traditsioon ning meie konkursile laekunud tööd hakkavad tulevikus üha rohkem Tartu linnale ja siinsetele teistele asutustele värvi andma,“ sõnas Siimon.

Võidutöö prinditi seinale Hektor Design Hosteli sünnipäevapeol ning selleks kasutati nutikat SprayPrinter käsiprinteri tehnoloogiat. Vaata meeleolukat galeriid sünnipäevapeost ja printimise protsessist siit:

https://www.dropbox.com/sh/esiwunifomajmnu/AAC_L5uf9L30UWvrUCYhW_JMa?dl=0

 

Allikas: Hektor Design Hostel