KV.EE hoiatab: veebipetturid õngitsevad maaklerite paroole

Oleme täheldanud viimastel päevadel veebipetturite aktiveerumist. Veebipetturite eesmärk on võtta üle kasutajakonto, kellel on üleval aktiivseid kuulutusi. Kui aastaid tagasi oli sihtmärgiks eraisikust kuulutajad, siis seekord on tule all pigem maaklerite kontod.

Kui juba on õnnestunud kuulutusega kontosse on häkkida, näeb petuskeem välja järgmine. Tavaliselt üürikorteri kuulutuse sisu muudetakse, pakkumine tehakse väga apetiitseks, lisatakse ilusad pildid. Ühendust võtnud kliendile räägitakse tihti lugu, kuidas keegi on välismaal koroonalõksus ja otsitakse korterile hoidjat ning sellest tulenevalt on ka väga soodne üürihind. Üsna pea küsitaksegi kokkuleppe kinnituseks ettemaksu.

Palume olla ettevaatlikud, kui keegi küsib ettemaksu. Ei ole mõistlik teha ettemaksu lepinguta, korteriga tutvumiseta ja kindluseta, et lepingu sõlmija on ikka vara omanik või seaduslik esindaja.

Hetkel oleme juba maakleritele lisanud võimaluse KV.EE maaklerkonto turvaliselt (ID-kaart, SmartID ja Mobiili-ID) autentida, mis välistab kontode kaaperdamise ja tõstab konto turvalisust. Töötame ka selle nimel, et lähiajal oleks turvalise logimise võimalus ka tavakasutajal.