Luige Kodudes sissemakse vaid 5% tavapärase 15% asemel

Luige Kodudes sissemakse vaid 5% tavapärase 15% asemel

Scandium Kinnisvara ja Everaus Kinnisvara andsid teada, et käesoleval talvisel perioodil küsitakse Luige Kodude suurarenduses sissemaksuks vaid 5% korterihinnast, Eestis tavapärase 15% asemel. Kõrgete kulude hooajal, kus vana eluase võib nõuda suuremaid kommunaalkulusid, soovitakse klientidele anda rohkem kindlustunnet ja jätta suuremad tagavarad inimeste kontodele.

„Uue kodu ost on kulukas ettevõtmine, kus juba üsna varases faasis palutakse kliendil tasuda 15% uue kodu maksumusest. Ridaelamute ja suuremate korterite puhul ulatuvad sissemakse summad seega 40-50 tuhandeni. Tänastes talvistes oludes, kus on oodata tavapärasest kõrgemaid küttearveid ja tasub valmis olla ka ootamatuteks kuludeks, saame Luige Kodude arenduses uutele klientidele vastu tulla ja sissemaksu summa oluliselt alla tuua – 5%ni ostuhinnast. Nii tagame, et meie klientidel säilib suurem tagavara vabu vahendeid kontodel ja talv möödub suuremas kindlustundes. Täiendavad 5%list sissemakset ootame alles 6 kuu möödudes kui ehitus on juba täies hoos ja valmimistähtaeg paistab,“ selgitas Scandium Kinnisvara tegevjuht Maido Lüiste.

Luige Kodud on Tallinna külje alla loodav arendus, mis koosneb ligi kahekümnest hoonest. Järgneva kahe aasta jooksul valmib seal 88 maakütte ja päikesepaneelidega korterit, millest suurim osa on privaatse aiaga kahekorruselised ridaelamu-tüüpi kodud. Kvartali keskele loovad arendajad kogukonnamaja, kuhu on planeeritud lastehoid.

 

Koduostu sissemaksetest

Eestis on saanud tavapäraseks sissemakse suuruseks 15-20% korteriostu hinnast, olenevalt arendajast ja arendusest. Antud summa tasutakse reeglina hiljemalt VÕLi ehk võlaõigusliku lepingu sõlmimisel. Tihti on ehitustegevus siis alles algamas ja korteri valmimiseni on aega enam kui aasta. Ülejäänud korteri hind tasutakse reeglina hiljemalt korteri valmides asjaõiguslepingu sõlmimisel.

Lisainfo

Maido Lüiste, Scandium Kinnisvara tegevjuht

Tel.: +372 590 57 465

e-post: [email protected]

www.scandium.ee