Scandium Kinnisvara muutus aktsiaseltsiks / Ettevõtte tegevus on hüppeliselt laienenud

Duo loftid
Duo loftid

Scandium Kinnisvara OÜ registreeriti käesoleval nädalal Scandium Kinnisvara AS-iks ning aktsiakapitali suurendati 2,1 miljoni euroni. Juhtkonna sõnul on tegemist strateegilise sammuga, et tulevikus paremini kapitali kaasata ja astuda esimesi samme võimalikuks börsile minekuks. Ettevõtte eesmärk on Eesti suurimatele arendajatele tempokalt kandadele astuda.

 Maido Lüiste, Scandium Kinnisvara AS tegevjuht: „Viimased poolteist aastat oleme tegutsenud väga sihipäraselt laienemise suunal. Ettevõtte aktsiaseltsiks vormistamine aitab meil paremini investoritelt kapitali kaasata nii võlakirjade kui ka võimalike otseinvesteeringute näol. Oleme kinnisvaraportfelli jõuliselt suurendanud mitme silmapaistva ärikondliku arendusega ning terviklike elamuarenduse projektidega Tallinnas ja selle lähipiirkondades. Kuna investorite huvi meie tegevuse vastu on olnud kõrge, ei välista me ka tulevikus börsi poole vaatamist.“

Urmo Kallakas, Scandium Kinnisvara AS finantsjuht: „Viimase aasta vältel oleme läbinud restruktureerimise, koondades kõik projektiettevõtted ühe kontserni alla. Selle tulemusena on moodustunud finantsiliselt tugev Scandium Kinnisvara grupp. Scandium Kinnisvara kontserni omakapitali maht on tänase seisuga üle 7 miljoni euro ning näeme seda lähiaastatel kiires tempos kasvamas.“

Newton üürimaja avamine: Ildiko Siimon, Maido Lüiste, Rain Kont
Newton üürimaja avamine: Ildiko Siimon, Maido Lüiste, Rain Kont

Elukondlikest arendustest on Scandium Kinnisvaral töös Luige kodude projekt Luigel, elamuarendus Laagris ning mastaapne elamuarenduse projekt Peetris.

Lisaks tugevale turupositsioonile elukondliku kinnisvara arendamises on ettevõte aktiivne ärikondliku kinnisvara turul – arenduses on Tallinna linnapilti muutev kõrghoone Peterburi tee alguses ning äri- ja elukeskkonna projekt koos Restate’ga Põhja-Tallinnas Põhjala tehase vastas. Esimesena jõuab aga ehitusse moodne co-living kontseptsiooniga üürimaja Mustamäel.

Viimase aasta jooksul on Scandium Kinnisvara portfellis valminud co-living elustiiliga üürimaja Newton Stuudiod Kadaka teel Tallinnas ja luksuslik paljude lisavõimalustega DUO Loftid kortermaja Tartu vanalinnas.

 Esimesena Eestis süsteemselt tootliku üürikinnisvara ja üürimajade arendamisele spetsialiseerunud Scandium Kinnisvara asutati 5 aastat tagasi Maido Lüiste, Kalle Aroni ja Jaak Roosaare poolt. Viimase kolme aastaga on valminud enam kui 450 korterit nii elukondlike kui ka üürikorterite näol. 2020. aasta kasum ulatus 1,9 miljoni euroni. Tänaseks on Scandium Kinnisvara laiahaardeline Eesti kinnisvaraarendaja, kes keskendub terviklike elukeskkondade arendamisele, kus kõik eluks vajalik oleks mugavalt lähedal. Scandium arendab elukvaliteeti.