Mapri Ehitus ehitab Pärnu kesklinna äri- ja eluhoone

Pärnu Lai 15 uus hoone valmib aasta lõpuks

 Pärnu kesklinna Lai 15 kerkib aasta lõpuks uus viiekorruseline äri- ja eluhoone, kus lisaks esimese ja teise korruse äripindadele tuleb kolmele ülemisele korrusele 18 korterit. Hoone ehitab Mapri Ehitus, arhitektuurne osa töönimega “Lainurk” pärineb Boa arhitektidelt.

Vallo Palm, hoonet arendava ettevõtte Ren Tar Est juhataja ütleb, et Lai 15 hoone eripära on ülemiste korruste suured, kuni 81 ruutmeetrised terrassid ja rõdud. Lisaks on kesklinna parkimismurede lahendamiseks keldris parkla, samuti panipaigad ja jalgrataste hoiupaigad. Korterites on pinda 35,8-117 ruutmeetrit, äripinnad paiknevad kokku 1100 ruutmeetril. Lai 15 moodustab kompleksi kavandatava kõrvalhoonega Lai 15a.

Vallo Palmi sõnul soovivad ettevõtted Pärnus kolida uutele kesklinna äripindadele ja linnaelanikud, nende seas ka külaliskorterite pidajad, vaatavad lisaks rannapiirkonnale samuti kesklinna poole, kus on sügisest kevadeni rohkem tegevust.

Tarmo Roos, Mapri Ehituse Pärnust pärit tegevjuht ütleb möödunud aasta lõpus avaldatud Pärnu 2050 visiooni kommenteerides, et arhitektuuribüroode tehtud nägemused peavad olema julged. Mida julgemad ja insenertehniliselt keerukamad need on, seda uudsem ja moodsam tuleb lõpplahendus. Nende teostusesse peavad panustama nii avalik kui ka erasektor. “Pärnu 2050 järgi saavad linnaelanikud aimu, mismoodi võiks kodulinn välja näha ning oskavad seda linnaisadelt küsida.”

Pärnu 2050 on 3D klipina nähtav Pärnu linna Facebookis.

“Kümne aastaga on Pärnu kesklinnas palju muutunud, linn on mõistnud, et kesklinna väljaarendamisse tuleb panustada. Uus bussijaam, Pika ja Laia tänava vaheline tänavalõik, uue silla ehitamise plaanid, pargid ja väljakud, tänavavalgustus, samuti mõni aasta tagasi valminud Martensi maja,” loetleb Vallo Palm.

Mapri Ehitus OÜ tegevusalad on ehituse peatöövõtt ja projektijuhtimine, põllumajandusehitus ning betoonitööde teostamine. Mapri Ehituse 2018. aasta ehitustööde maht oli ligi 70 miljonit eurot, ettevõte annab tööd 100 inimesele.