Merko käivitab Eesti Rahva Muuseumi lähistel Erminurme arendusprojekti neljanda etapi ehituse

 

Erminurme

Erminurme kodude nime all kerkib Tartu valla ja linna piirile kokku 12 kortermaja. Arendusprojekti neljanda etapina valmib 2023. aasta sügisel kolm hoonet. Täna algas korterite müük Erminurme tee 14 majas.

Erminurme kodud (merko.ee/erminurme) kerkivad Euroopa suurimaks ja nüüdisaegseimaks muuseumiks hinnatud Eesti Rahva Muuseumi ning Raadi mõisakompleksi lähistele. Piirkonna militaarajaloolise väärtuse rõhutamiseks on Merko rajanud elukvartalisse 7000 ruutmeetri suuruse pargiala, kujundades endise sõjaväelennuvälja kaponiiride vahele avalikuks kasutuseks mõeldud puhke- ja mänguala.

„Kliendid on Erminurme hästi omaks võtnud. Heakskiitu on pälvinud ka avalik ruum, mida me hoonete ümber loome,“ kinnitas Merko Ehitus Eesti Lõuna-Eesti osakonna juht Juhan Varik. „Kui logistiliselt mugavas asukohas paiknevad kortermajad tagavad mugava elu kodumaja sees, siis Erminurme pargiala on olulisel kohal piirkonna rohe- ja puhkealade võrgustikus ning kutsub elanikke oma kodudest välja liikuma,“ rääkis Varik.

Hubane Erminurme elukeskkond hõlmab 12 uut kahe- kuni kolmekorruselist kortermaja kokku 224 korteriga. Tänaseks on valminud kuus hoonet – arendusprojekti esimene hoone valmis 2021. aasta augustis, teise etapi kaks hoonet 2021. aasta detsembris ja kolmanda etapi kolme majja kolivad elanikud sisse lähiajal.

Erminurme kortermajade arhitektuur on sobitatud naabruse miljöösse ja oluline on eri tüübiga hoonete omavaheline harmoonia. Elukvartali arhitektuurse lahenduse on loonud OÜ Põldme Arhitektuur. Hoonete siseviimistluspaketid on loodud koostöös sisearhitekt Ilona Põldmega. Erminurme pargiala kaasaegse lahenduse on kujundanud maastikuarhitekt Tiina Tuulik arhitektuuribüroost Järve & Tuulik OÜ.