Milline uus korter on äärelinnas populaarne?

1_4_50085575Tallinna äärelinnaosadesse kerkib uusi kortermaju nagu küllusesarvest. Aastatepikkuse pakkumise jooksul on kvaliteet ja hoonete kontseptsioon aina täiustunud, aga samas on välja kujunenud või mõnevõrra muutunud ka ostuhuviliste ootused pakutava suhtes.

Maja, korter ja keskkond on ostja jaoks üks tervik ning seega peab panustama kõigesse. On iseenesest mõistetav, et hoone peab olema targalt ehitatud ja planeeringud huvitavad, läbimõeldud ja ratsionaalsed. Kõikidel korteritel peavad olema omad plussid, mis tähendab, et näiteks need korterid, mis ei oma paremat vaadet, võiksid saada rohkem päiksest või sisehoovi-poolset rahu.

Majal peavad olema kaasaegsed tehnilised lahendused: reguleeritav küte, kaugloetavad veemõõdikud, korralik ventilatsioon jne.

Suureks eeliseks on maa-alune parkla, mis on muutunud juba nii iseenesest mõistetavaks, et lihtsalt majaesine parkla tundub kohati lausa vanamoodne. Ja inimesed on nõus sooja autokoha eest ka äärelinnas maksma.

Kuna uue korteri ost on suur investeering, paljudele võib olla et ainus suurtehingu elus, siis loodab ta saada ka parimat ja kvaliteetsemat siseviimistlust, et see kestaks aastaid.

Muidugi peaks hoovis olema ka mänguväljak, mis on muust õuealast eraldatud näiteks hekiga.

Nii palju siis majast. Sõltuvalt tubade arvust on ostuhuvilistel erinevaid soove ka korterite osas.

1-toalised: Endiselt on populaarsed on nii suuremad (40m2) kui ka väiksemad (ca 30m2) variandid. Küll aga soovitakse aina enam, et just suurema korteri planeering võimaldaks lükandseina paigaldamist või oleks lausa eraldi sopp, kuhu rajada magamiskoht.

2-toalised: Eelistatud on vähemalt 45-55m2 korterid, kus peaks olema rõdu ja võimalusel kergseinaga eraldatud köök. Rõdu ja eriti garderoob on väga tugevaks ostuargumendiks.

3-toalised: Vähemalt 65m2 üldpinnaga, kuid oma hea hinna poolest on populaarsed ka väiksemad ca 53-58 m2 korterid. Korralik garderoob või väike panipaigaruum korteris on väga oluline. Planeering võiks olla läbi maja või nurgaga, kahte suunda vaatav. Ka siin võiks köök olla võimalusel eraldatav ning kindlasti asuda akna lähedal, et saada palju loomulikku valgust. Rõdu või terrass nõutav.

4-toalised: Sellistel korteritel võiks kindlasti olla kaks wc-d, suur garderoob ning rõdud. Asetus majas võiks olla minimaalselt kahte suunda vaadetega. Köök võiks olla kasvõi kergseinaga eraldatud, kuid valikus võiks see olla ka päris eraldi ruumina. Optimaalne korteri üldpind võiks olla vahemikus 80-90 ruutmeetrit.

Ning lõpuks – peale kvaliteetsete viimistluspakettide ja heade planeeringute meeldib ostuhuvilisele tegelikult ka see, kui veel valmimata majades on võimalus kaasa rääkida siseviimistluses ja planeeringumuudatustes. Ka näidiskorter on hea, sest see annab sisustus- ja kujundusideid.

 

Allikas: Uus Maa Kinnisvarabüroo