Mustamäe kaubanduspindadel algab suurem kolimine

Viimasel ajal on Mustamäelt ja selle lähipiirkonnast tulnud mitmeid uudiseid uute kaubanduskeskuste ehitamise ja vanemate pindade lammutamise kohta. See on tekitanud paljudes üürnikes soovi kolida, kusjuures eriti agarad on just väiksematel pindadel paiknevate kaupluste ja teenindustöökodade omanikud.

Enamik äridest soovivad jätkata senises piirkonnas, sest neil on seal väljakujunenud klientuur, aga on ka neid, kes plaanivad linnaosa vahetada. Näiteks kesklinnast tulevad ettevõtted kolivad Mustamäele eelkõige soodsama hinna ja paremate parkimisvõimaluste tõttu. Liikumise põhjuseks on tihtipeale olnud ka sarnaste ettevõtete liikumine ühte piirkonda, nn sünergia tekitamiseks, et klientidel oleks samast piirkonnast võimalik kõik vajalik kätte saada ega peaks mööda Tallinna linna ringi sõitma ja aega kulutama.

Enim otsitakse väiksema üldpinnaga ruume vahemikus 40-80 ruutmeetrit, mille hinnatase oleks sõltuvalt asukohast, üldpinnast ja valmidusastmest 6-9 eurot ruutmeetri eest. Olulisteks peetakse tasuta parkimist, otse tänavalt sisenemise võimalust ja ka väikese laopinna olemasolu.

Sel aastal on alustatud uue kaubanduskeskuse ehitamisega Mustamäe ja Tammsaare teede ristumiskohas. Samuti on teatatud senise EKS-Kaubamaja lammutamisest ning selle asemele uue äri- ja kaubanduskeskuse ehitamisest.

 

Allikas: Imbi Helm, Uus Maa Kinnisvarabüroo äripindade maakler