Astangu on suure potentsiaaliga elupiirkond

Tallinnas on veel piirkondi, mis on jäänud kinnisvaraturu hoogsast kasvust mõnevõrra kõrvale, arenedes omaette. Kiire hinnakasvu taustal on ostuhuvilised aga aina enam hakanud otsima kohti, kus saaks teha soodsamaid tehinguid ning valik langeb seni vähempopulaarsetele asumitele. Üheks selliseks on Astangu tänav Tallinna piiril.

See, kaua aega Väike-Õismäest raudteega eraldatud olnud asum on teinud läbi tugeva arengu. Suurem osa piirkonnas asuvatest viiekorruselistest korterelamutest on soojustatud ja renoveeritud, osa lausa täielikult rekonstrueeritud. Rõhku on pööratud ka haljastusele ning vaba aja veetmisele. Endise raudtee asemel on terviserada. Kohalikud räägivad, et erinevalt paljudest teistest kohtadest pole Astangul parkimisega üldse probleeme.

Aastate jooksul on Astangule rajatud ka mitmeid uusi korterelamuid ning ka praegu on ehitus käimas. Vaadates kehtestatud detailplaneeringuid, on oodata veel mitme uue arendusprojekti lisandumist. Lisaks elamuarendusele on rajamisel ka kaubanduspindu, seal hulgas suurem toidupood, millest siiani puudust tunti.

Kuigi korterite pakkumishinnad on ka Astangul kasvanud, on sealsete reaalsete tehingute keskmine hinnatase võrreldes Väike-Õismäega siiski mõnevõrra soodsam. Möödunud aasta neljandas kvartalis oli korterite ruutmeetri keskmine mediaanhind 1156 eurot, mis annab aastaseks kasvuks pea 17%, kuid siin tuleb mainida, et Astangu keskmise hinna kujunemisel mängivad oma tugevat rolli ka uusarendused.

Vanemate korterite hinnatase algab ca 814-930 eurost, ulatudes väiksemate renoveeritud korterite puhul ka üle tuhande euro ruutmeetri eest. Uute korterite hind on vahemikus 1190-1440 €/m2.

 

Allikas: Egon Juhanson, Uus Maa Kinnisvarabüroo Haabersti maakler