Pensionisamba raha on juba jõudnud kinnisvaraturule

DUO Loftid
DUO Loftid

Septembris jõustub pensionireform ja lahkujate kontole laekub  pensionisambasse kogutud raha. Teadlikumad investeerijad on raha juba täna kinnisvarasse suunanud. Kinnisvarausku kogujad vahetavad II pensionisamba füüsilise samba ehk investeerimiskorteri vastu.

Alates juulist on sagenenud kinnisvarahuvilised, kes soovivad väljavalitud korteri kuuks kuni kaheks broneerida. Korteriost plaanitakse sooritada septembri alguses, kui laekub pensionisamba raha. Viimast soovitakse kasutada pangalaenu sissemaksena.

Maia Lõško, Scandium Kinnisvara müügijuht: „Meie kogemusel võib tõesti öelda, et pensioniraha on põhimõtteliselt juba Eesti kinnisvaraturule jõudnud. Igapäevaselt kohtame aina enam kliente, kes soovivad investeerida pensionisambast laekuvaid summasid ja sihivad notaritehingu aegu septembri esimesse poolde. Tegemist on teadlike investeerijatega, kes soovivad teha pikaajalise kinnisvarainvesteeringu. Ühelt poolt soovitakse teenida igakuist üüritulu, teisalt aga saada kasu ka kinnisvara pikaajalisest väärtuskasvust.“

„Meie kogemusel vaatavad pensionisamba raha investeerijad eelkõige keskmise- või väiksema suurusega kortereid, mis asuvad heades asukohtades. Eelistatakse uut hoonet ja võimalusel juba sisustatud korterit, et ka sisustust laenuga finantseerida ja säästa möbleerimisele kuluvat aega ning tööd. Kui korter asub elukohast kaugemal, eelistatakse ka haldusteenus sisse osta, et muuta kinnisvarainvesteering võimalikult passiivseks – nii nagu pensionisammas seda senini olnud on, “ rääkis Lõško.

Scandium Kinnisvara statistika põhjal vaatavad pensioniraha investeerijad ka pealinnast kaugemale. Populaarsuselt teisel kohal on ülikoolilinn Tartu,  mis tänavu paistab ka muidu silma erakordselt suure tehinguaktiivsusega. Näiteks Scandiumi Tartus asuvas DUO Loftide majas müüdi juulis igal teisel päeval üks korter.