Pressiteade: Alustati uute energiatõhusate ridamajade ehitust Kristiine aedlinnas

Käo-tn-22-ja-22a-pilt 9Uued energiatõhusad Linnupesa ridamajad valmivad 2015. aasta suvel aadressil Käo tn 22, Kristiine linnaosa, Tallinn.

Septembris väljastatud ehitusloa alusel alustati kahe identse ridamaja ehitust Kristiine aedlinna hubasesse eramajade piirkonda . Kokku ehitatakse 2 Linnupesa ridamaja, mõlemas majas 4 eluaset kahes suuruses- 115 ja 129 m2. Tänaseks on kaheksast ridaelamuboksist kolm juba omaniku leidnud.

Ridaelamuboksid on 4- või 5-toalised ning lisaks kuulub iga boksi koosseisu saun, sise- ja välis panipaigad, terrass, rõdu ning privaatne hoov. Igale boksile on ette nähtud 2 parkimiskohta ning olemas on ka elektriautode laadimise võimalus. Avaral majadevahelisel territooriumil on laste mänguväljak.

Arendusprojekti juhib ja müüki korraldab Eco Advice OÜ. Ettevõtte juhi Anton Nikitini sõnul pöörati Linnupesa ridamajade projekti väljatöötamisel lisaks kõrgele ehituskvaliteedile ja energiasäästlikkusele suurt tähelepanu asukoha eeliste väljatoomisele. Projekti tunnuslause „Elada linnas… elada maakoha vaikuses… siit leiad mõlemat“ iseloomustab just asukoha mitmekülgsust- ühelt poolt kesklinna lähedust ja kogu infrastruktuuri olemasolu ning teiselt poolt aedlinna idüllilist keskkonda.

Projekti nimi „Linnupesad“ oli Nikitini sõnul loomulik valik, kuna see kannab endas nii piirkonna tänavanimede loogikat, maja asukohas valitsevat väikelindude rohkust kui ka majade ning neis loodavate kodude õdusat atmosfääri. Igal kodu kannab oma individuaalset linnunime. Piirkonnas pesitsevad linde, kelle järgi boksid oma nimed said, aitas kaardistada loodussõprade lemmik Aleksei Turovski.

Koondinfo:

Aadress: ridamajad Käo tn 22 ja Käo tn 22a, Tallinn
Ridamajade arv: 2
Ridamajade korruselisus: 2
Eluasemete arv kummaski ridamajas: 4
Eluasemete suurused: 4- või 5-toalised, suurusega 115 – 129 m2
Energiaklass: madala energiatarbega maja, B-klass
Ehituse algus: september 2014
Ridamaju iseloomustavad märksõnad: energiatõhusus, kesklinna lähedus, maakoha vaikus
Projekti koduleht: http://www.linnupesad.ee/
Arendaja: Lilleküla Kodu OÜ
Projekteerija: AB Korrus
Ehitaja: Bauschmidt OÜ
Müügikorraldus / Projektijuhtimine: Eco Advice OÜ

Allikas: Eco Advice OÜ