Pressiteade: Kalevi staadioni kõrval algas kahe uue energiasäästliku korterelamu Kalev ja Linda ehitus

Staadioni majadStadium Real Estate OÜ alustas koostöös Hausers Ehitus OÜ-ga Tallinna kesklinnas aadressile Staadioni 1/Võistluse 1 kahe energiasäästliku kortermaja ehitust. Aastaid Audi ja hiljem Renault esindussalongina tuntud kinnistu on läbinud tänaseks detailplaneeringu menetluse, valminud on arhitektuurikonkursil parimaks tunnistatud korterelamute ehitusprojektid ning väljastatud on ehitusload. 2017.a. keskpaigaks valmivad tulevase Eesti Rahvusstaadioni kõrval, Eesti Rahvusvahelise Kooli ja staadioni vahelisel maaalal kokku 73 korteriga ja 9 äripinnaga kaks 6-korruselist elamut.

Hoonete asukohta arvestavalt on antud neile päris oma nimed – suurem maja kannab Kalevi nime. Kalevi kaitsva selja taga aga peidab end looduslähedase pealispinna ja kumerate nurkadega Linda – energiasäästu tõeline meister.

Majade arhitektuurse lahenduse on loonud SALTO AB arhitektid ning hooned on paigutatud krundile selliselt, et kõrgematel korrustel paiknevate korterite akendest avanevad avarad vaated nii staadionile ja seda ümbritsevatele rohealadele kui ka südalinnale.

Staadioni Majadesse on planeeritud nii suuri perekortereid kui väiksemaid 2 toalisi kortereid. Kõikides korterites on suured põrandani ulatuvad aknad, mis loova siseruumidesse avarust ja valgust. Eriti avarad on 6. korruse korterid oma kõrgete lagedega (3.10 m). Ülejäänud korrustel jääb tubade kõrgus 2.70 m piiresse. Peaaegu kõikidel korteritel on rõdu või terrass ning iga korteri juurde on võimalus soetada maa-alusel korrusel asuv panipaik ja auto parkimiskoht. Siseviimistluses kasutatakse kvaliteetseid materjale, võimaldades ostjatel valida mitmete erinevate viimistluspakettide vahel. Tulevaste perede pisipõnnidele mõeldes ehitatakse majade ühishoovi linna uusarenduste üks avaramaid mänguplatse.

Üha suurem osa ostjaid oskab valiku tegemisel hinna ja asukoha kõrval pöörata olulist tähelepanu korteri tulevastele kasutuskuludele ja energiasäästule. Staadioni Majades on arhitektuursete lahenduste kõrval pööratud palju tähelepanu korterite energiatõhususele ja kasutusmugavusele. Kõik korterid on varustatud ökonoomse vesipõrandaküttega ning sobiva õhuvatuse tagab igal korteril individuaalne soojustagastusega ventilatsiooniseade. Korterite puitraamidel akendel on kolmekordne klaaspaket, millest sisemine on selektiivklaas. Kasutusmugavusi lisavad kaugloetavad veearvestid ning elektriarvestite koondamine eraldi tehnoruumi. Eelneva ja ka muude lahenduste tulemusena kuulub Linda maja ühena vähestest uutest kortermajadest A-energiaklassi. Kalevi maja on samuti energiatõhus, kuuludes sarnaselt enamuse ehitamisel olevate uute kortermajadega B-energiaklassi.

Asukoha poolest võimaldavad Staadioni Majad ühendada endas kesklinna mugavuste kõrval äärelinnale omase vaikuse ja roheluse. Hoonete vahetusse lähedusse jäävad rohelised pargid, jalgpalli- ja tenniseväljakud, Kalevi spordihall jt sportlike eluviisidega linnainimesele sobilikud vaba aja veetmise võimalused. Südalinna kohvikud, meelelahutus- ja kaubanduskeskused jäävad kõigest 10-minutilise jalutuskäigu kaugusele.

Ostjate suurt soovi kesklinna rohelises piirkonnas ning energiasäästlikes majades korteri omamise osas kinnitab elav huvi Staadioni Majade vastu. Enne ehituse algust on broneeritud juba üle 30 % korteritest.

Allikas: Stadium Real Estate OÜ