Pressiteade: Paindlik töö on võti rohelisema äri juurde

Eesti ettevõtjad on veendunud, et paindlik töö mängib olulist rolli firma süsinikujalajälje vähendamisel. 63% firmadest plaanib lähema paari aasta jooksul kodu ja töökoha vahet sõitmist kui üht olulisemat kasvuhoonegaaside allikat vähendada, selgus ülemaailmse paindlike tööpaikade pakkuja Reguse viimasest uuringust.

Alakasutatud kontoripinda ollakse samuti valmis innukalt vähendama – 43% Eesti vastajatest plaanib neid kulusid kärpida. Seda on tublisti rohkem kui maailma vastajate seas keskmiselt (32%). Paindlik töö ning videokonverentside abil kodu lähedal töötamine võivad emissioone ja transpordikulusid märkimisväärselt vähendada.

Uuring, mis kaardistas üle 20 000 tegevjuhi ja firmaomaniku arvamused 95 riigis, kinnitas ka, et paindliku töö kaudu süsinikujalajälje vähendamine on Eestis oluline: viiendik (20%) vastajatest leiab, et ärikohtumistele reisimist võiks vähendada.

Uuringust selgus ka, et:

  • 23% vastajatest plaanib vähendada lennureise;

  • 47% soovib kasutada energiatõhusamaid ehitustehnikaid;

  • 40% väitis, et nad lülitaksid välja ööpäev läbi töötava kontoritehnika.

Reguse Baltimaade asepresident Ruud Doogen kommenteeris tulemusi nii: “Raske majandusolukord Läänes ja arenevate majanduste rekordiliselt kiire kasv tähendavad, et jäätmetekke ning firma ökoloogilise jalajälje vähendamine on tähtsamad kui kunagi varem, säästes nii raha kui ka energiat.

Paindlik töö pole nii kulukas kui paikses kontoris töötamine, see võimaldab firmadel vähendada oma üldkulusid ja muutuda efektiivsemaks mitmel eri rindel. Samuti on töötajad niiviisi õnnelikumad ja tervemad, seega tõuseb kasu nii firmale kui ka selle töötajatele.“

Regus on maailma suurim paindlikult kasutatavate tööruumide pakkuja, kelle lahenduste ja teenuste hulgas on täielikult sisustatud büroosid, professionaalseid koosolekuruume, ärisalonge ja maailma suurim videokonverentside stuudiovõrk. Regus pakub igale inimesele võimalust töötada neile kõige sobivamal moel – kas siis kodus, ringi liikudes või kontoriruumis. Sellised ettevõtted nagu näiteks Google ja GlaxoSmithKline koosnevad sadadest ja sadadest väikestest ja keskmise suurusega firmadest, kellel on kasulik oma kontori ja tööruumid Reguselt tellida, et ise oma põhitegevusele keskenduda.

Rohkem kui 1,3 miljonit klienti töötavad iga päev Reguse tööruumides, mis asuvad üle maailma 1 500 asukohas, 600 linnas (k.a. Tallinnas) ja 100 riigis, andes inimestele ja ettevõtetele võimaluse töötada kohast ja ajast sõltumatult ning just neile sobival viisil. Regus asutati 1989. aastal Belgias, Brüsseli linnas, peakorter asub Luksemburgis ja firma on noteeritud Londoni börsil.

Allikas: Regus