Scandium Kinnisvara võtab korterite müügis kasutusele virtuaalreaalsuse

Alates suvest pakub Scandium Kinnisvara esimese Eesti kinnisvaraarendajana klientidele võimalust virtuaalreaalsuse abiga külastada tulevast korterit. VR-prillide abiga saab läbi käia veel ehitamata toad, jalutada üldaladel, katsetada sobivaid köögitoone ja nautida majast avanevat vaadet.  

Kalle Aron, Scandium Kinnisvara arendusjuht ja partner: “Senini on kogemus näidanud, et meie projektides on maja valmimise ajaks 90-95% korteritest müüdud. See tähendab, et kliendid langetavad ostuotsuse nö paberil maja projekteerimise või ehitamise faasis, ilma majas varem käimata. Tahame muuta otsustusprotsessi veelgi lihtsamaks ja läbipaistvamaks ning võtame esimesena Eesti kinnisvaraarendusturul kasutusele virtuaalreaalsuse.”

Virtuaalreaalsus lubab prillid ette pannes siseneda virtuaalsesse korterisse, mis on mudeldatud olema täpselt samasugune kui tulevane tegelik korter. Võimalik on käia mööda erinevaid tube, avada uksi ja kappe ning vaadata, milline vaade saab konkreetsest korterist avanema.

Kalle Aron: “Virtuaalreaalsuse kasutusele võtmine on kinnisvaramaastikul kahtlemata suur samm. Nö paberilt korterite ostmine on olnud Eestis tavapärane juba pea 15 aastat. Samas ei teki paberil korterit ostes alati õiget tunnetust kui suur korter tegelikkuses on, milline mööbel sinna sisse mahub ning kuidas jääb korter välja nägema peale selle sisustamist. Tänu virtuaalreaalsusele tahame pakkuda kogemust käia ringi täielikult sisustatud korteris veel enne kui maja seinadki püsti on. Lisaks avab see uued võimalused majakülastuseks teises linnas. Investorist klient, kes elab Tallinnas, ei pea majaga tutvumiseks sõitma Tartusse. Tulevikus saab seda teha otse meie kontoris.”

Virtuaalreaalsuse kogemuse pakkumisele mõtlevad ka näiteks autotootjad, kus kliendil oleks salongis võimalik oma tulevast autot disainida, personaliseerida ja vaadelda nii nagu see oleks esindusse pargitud. Eesmärk on hõlbustada otsuse langetamist erinevate värvide, lisade ja spetsifikatsioonide osas.

“Virtuaalreaalsus on tohutult põnev valdkond lõpmatute võimalustega. Oleme põnevil, kuidas see kinnisvaramaastikku muutma hakkab ning milliste võimalusteni töö käigus veel jõuame,” lisas Aron.

Scandium Kinnisvara on Eesti kapitalil põhinev kinnisvaraarendusettevõte, mis on spetsialiseerunud nutikate väikekorterite ja üürimajade loomisele. Projektide fookuses on uute tehnoloogiate juurutamine eesmärgiga tagada investoritele lihtne haldus, ajas suurenev tootlus ja elanikele säästlikud ja mugavad kodud.Scandium Kinnisvara tegeleb lisaks kinnisvaraarendusele üürikinnisvara haldamise ja kinnisvarainvesteeringute juhtimisega. www.scandium.ee

Lisainfo
Kalle Aron, Scandium Kinnisvara partner ja arendusjuht
Tel.: +372 5804 0589
e-post: [email protected]