Suured kommunaalkulud hoiavad üürihindu kontrolli all

Kütteperiood on alanud ja esimesed arvedki käes. See on üüriturule mõjunud mõnevõrra rahustavalt ning suve lõpus ja sügishooajal kasvanud üürihinnad on taas langenud tavapärase taseme juurde.

Kõige enam on näha seda piirkondades, kus soojuse eest tuleb keskmisest enam maksta. Samuti on üürihinnad jäänud enam paigale või langenud magalapiirkondades asuvate suurema üldpinnaga korterite puhul, mida on pakkumisel palju.

Kui käesoleva aasta üürituru tipphooajal oli kolmetoalise paneelmaja korteri üür näiteks Lasnamäel keskmiselt 300-380, siis nüüd on hind taas tavapärasel tasemel, milleks on 250-320 eurot. Sõltuvalt kommunaalkulude suurusest tuleb omanikel aeg-ajalt teha hinnas ka soodustusi kütteperioodiks.

Just suured kommunaalkulud on tekitanud olukorra, kus heas või renoveeritud seisukorras kolmetoalise korteri üürihind võib olla pea samal tasemel väiksema üldpinnaga samaväärse kahetoalise magalakorteriga.

Lõpetuseks tasub lisada, et kommunaalmaksete suurus on väga oluline kõigi korterite puhul. Hea üüritehingu võti on omavahel tasakaalus üürihind ja kõrvalkulud.

 

Allikas: Olga Fjodorova, Uus Maa Kinnisvarabüroo Lasnamäe maakler