Tallinna lähivaldades valitseb üürikorterite põud!

Harjumaa kinnisvaraturg on väga pealinna keskne ja reeglina ostetakse eluase investeeringu eesmärgil just sinna, kuid unustatakse Tallinna lähivallad. Kui Tallinnas on viimase aasta jooksul tervikuna üüripakkumiste arv liikunud tõusutrendis, siis Tallinna lähivaldades on see vähenenud.

Kui Viimsi ja Rae vald kõrvale jätta, siis on näiteks Kiili, Saue ja Saku vallas on üürikorterite pakkumine praktiliselt olematu, kuigi nõudlus on reaalselt tuntav. Renoveeritud majades kvaliteetselt renoveeritud kortereid või uusi kortereid uutes kortermajades ei ole üldse saada. Samas on tegemist kiiresti arenevate piirkondadega, mille taristutesse on tehtud ja tehakse jätkuvalt olulisi investeeringuid ning ei puudu ka elukondlik kinnisvaraarendus.

Hetkel on kinnisvaraportaalide andmetel kolme valla peale kokku ainult viis üüripakkumist, kuid üüride hinnatase on võrreldav Tallinna äärelinnaga. Samas on korterite turuhind tuntavalt soodsam kui Tallinnas, mis peaks toetama investeerimist korteritesse väljaüürimise eesmärgil.

Autor: Jekaterina Chernikov, Ober-Hausi Kinnisvara AS kinnisvaraspetsialist

image001