Tartu linn saab juurde 256 korterit / Mapri Ehitus ja NOBE sõlmisid ehituslepingu Raadimõisa Kodu elamurajooni rajamiseks

Raadiomõisa Kodu
Raadimõisa Kodu

Mapri Ehitus ja NOBE sõlmisid ehituslepingu Raadimõisa Kodu elamurajooni rajamiseks Tartu linn saab Raadil juurde 256 korterit.

Mapri Ehitus ja NOBE konsortsium sõlmis kinnisvara arendaja Reterra Estate’iga ehitus- ja projekteerimislepingu Tartusse kerkiva Raadimõisa Kodu elurajooni rajamiseks.

Tartusse, Eesti Rahva Muuseumi (ERM) kõrvale rajab kinnisvaraarendaja Reterra Estate ning Mapri Ehitus ja NOBE ehitavad ühe Tartu suurema uusarendusprojekti – Raadimõisa Kodu. Kokku plaanitakse ehitada kaheksa neljakordset valgusküllast maja 256 korteri ja nende juurde kuuluvate parkimiskohtadega. Elurajooni täiustavad mitmekesine mängu- ja puhkeala ning Raadimõisa ajaloolise pargiga ühendav kergliiklustee.

Arenduse esimene etapp ehk kaks esimest maja valmivad 2020. aasta aprillis. Etapi lepinguline maksumus on 3,92 miljonit, millele lisandub käibemaks.

Reigo Randmets, Reterra Estate tegevjuht ning partner: „Arendajana on meie eesmärk, et Raadimõisa Kodu oleks kvaliteetne ja sobituks hästi juba olemasoleva keskkonnaga.  Senine klientide huvi on olnud suur ning tundub, et oleme nende ootustega ehituse, arhitektuuri ja asukoha suhtes osanud hästi arvestada. Mõlema ehitusfirmaga omame kogemust ning oleme kindlad, et valitud ehitajatega suudame pakkuda enda klientidele väga head ning tähtaegset ehituskvaliteeti.“

Tarmo Roos, Mapri Ehituse tegevjuht: “Mapri Ehitus on viimastel aastatel rajanud kodu rohkem kui 500 inimesele.  256 korteriga Raadimõisa Kodu on Tartu suurim arendus ja kodude ehitamine nõuab ehitajalt kivide ladumisest märksa enamat. Peale õnnestunud Lumina kodude projekti Tartus Ida tänaval koostöös arendusfirma Reterra meeskonnaga jätkame tänavu suuremas mahus ja esimene etapp valmib meil koos NOBEga juba tuleva aasta alguses.”

Raadimõisa Kodud
Raadimõisa Kodu

Ergo Leiger, NOBE elamuehituse valdkonnajuht: „Ehitajad koos arendaja ning kogenud arhitektidega on projekti algstaadiumist peale teinud tihedat koostööd selle nimel, et rakendada parimaid kaasaegseid ehituslahendusi, mis tagaksid korterite funktsionaalsuse ja efektiivsuse mõistliku hinnatasemega, samas kvaliteedis järeleandmisi tegemata.“  

„NOBE projekteerimismeeskonna kaasabil suudame teostada arhitektide ja arendaja visiooni terviklikust elukeskkonnast ning loodetavasti rõõmustame selle läbi peagi sadu uusi koduomanikke,“ täiendab Leiger. Raadimõisa Kodu arhitektuurse projekti autor on PIN arhitektid ning sisearhitektuuri eest vastutab Aet Piel. Reterra Estate OÜ on kodumaisel kapitalil põhinev kinnisvara arenduse, investeerimise ja haldamisega tegelev ettevõte. Kiirelt kasvava firma peamised investeeringud on suunatud ärikinnisvara ja elukondliku kinnisvara arendusprojektidele Tallinnas ning Tartus. Ettevõtte eesmärgiks on pakkuda arendusi, mis on kvaliteetsed ning kasutajate poolt pikaajaliselt kõrgelt hinnatud.

Raadimõisa Kodu
Raadimõisa Kodu

Mapri Ehitus OÜ tegevusalad on ehituse peatöövõtt ja projektijuhtimine, põllumajandusehitus ning betoonitööde teostamine. Mapri Ehituse 2018. aasta ehitustööde maht oli ligi 70 miljonit eurot, ettevõte annab tööd 100 inimesele.

NOBE (ärinimi Nordecon Betoon OÜ) on aastast 2000 ehituse peatöövõtu ja betoonitöödega tegelev ettevõte, mis pakub ehituse täisteenust projekteerimisest hoone valmimiseni. NOBE annab tööd ligi 150 inimesele.