Video: Vaata, milline saab olema Haapsalu poolsaar mõne aasta pärast

Scandium Kinnisvara ja Everaus Kinnisvara on Haapsalu Suure Viigi ääres asuvale poolsaarele kavandamas täiesti uut elu- ja vabaajaveetmise piirkonda. Ümber poolsaare looklev jalutuspromenaad, villaliku arhitektuuriga elamukvartal, jahisadam ja SPA-hotell on vaid mõned märksõnad poolsaarele lähiaastatel plaanitavast. 3+1 Arhitektid on valmis saanud video eskiislahendustest, mis poolsaarele kerkimas on.

Video allalaadimiseks (autorid 3+1 Arhitektid): Marienholm_Scandium_Kinnisvara FullHD.mov

Arendajate nägemuses on säilitada ja ümber struktureerida maamärgilise iseloomuga hooned, mis poolsaarel ajahambale vastu on pidanud ja piirkonda tänu arhitektuurilisele eripärale ilmestavad. Nii saab kunagisest kõrgest veetornist tulevikus kohvikuga kultuuritorn ning maakivist hoonest poolsaare tipus merevaatega restoran.

Ülejäänud varisemisohtlikud hooned lammutatakse, et poolsaar võimalikult kiiresti juba selle aasta teisel poolel avalikkusele uudistamiseks avada.

Videost on näha arhitektuurne kontseptsioon kogu tuleviku kvartalile. Poolsaare alguses tervitab külalisi 3-teljeline SPA-hotell koos sadamakaiga. Hotellile järgneb elegantse joonega elamukvartal, kuhu vahele on pikitud puhkealasid jalakäijatele, peredele ja terviseportlastele ning tulevane kultuuritorn. Poolsaare tippu hakkab ehtima jahisadam koos sadamahoone, kohviku ja eraldi modernse restoraniga. Kogu poolsaart ümbritseb jalakäijate promenaad ning erinevad randumiskohad väiksematele veesõidukitele.

Kuna maa-ala on suur ja seal on palju avalikku linnaruumi, siis plaanib arendaja septembris korraldada ka tutvusus- ja ideekorje ürituse, et kõik Haapsalu linna arengust huvitatud inimesed saaksid oma heade mõtetega poolsaare kujunemisele kaasa aidata.

Videot saab vaadata ka siit: https://scandium.ee/arendus/marienholm-haapsalus/