8 nippi, kuidas kolimine edukaks muuta

Plaanite suvel kolida? Te ei ole üksi – suvi on kolimisettevõtetele kõige kiirem aeg. Kolimine võib olla stressirohke protsess, kuid järgnevad nipid teevad teie elu palju mugavamaks.

 

  1. Kui plaanite kasutada kolimisfirma abi, peaksite neile kohe helistama. Üldjuhul on nad väga hõivatud ja vajavad piisavat etteteatamisaega – tihti isegi kuni neli nädalat või rohkemgi, kui kolitakse välismaale.
  2. Planeerige piisavalt aega uue elamis- või äripinna kättesaamise ja vana pinna äraandmise vahele, sest kolimine võib võtta oodatust kauem aega. Kui soovite teha muudatusi oma uues kodus või büroos – näiteks värvida seinu või panna uus vaipkate – siis peaksite seda tegema kindlasti enne mööbli sissetoomist.
  3. Uude kohta pole mõtet kolida asju, mida tegelikult vaja ei ole. Vaadake hoolikalt üle kõik esemed, mida kasutate harva või millel pole emotsionaalset väärtust. Visake ära kõik katkised asjad, ülejäänud pange müüki või andke heategevuseks.
  4. Tehke uuest elu-või töökohast märkmeid või isegi plaan. Mõõtke üle kõik toad ja uksed ning vaadake järgi elektripistikute asukohad. Nii saate kindlaks määrata, kuhu asjad paigutada. Meil on ette tulnud olukordi, kui näiteks diivan ei mahu uuel aadressil läbi ukseava. Eelneva mõõtmise korral oleks saanud lahenduse juba varem välja mõelda.
  5. Lahendage aegsasti kõik interneti ja erinevate kommunikatsioonivahenditega seonduv. Eriti oluline on see uuele büroopinnale kolimisel, sest võib juhtuda, et näiteks internetiühenduse puudumisel ei saa töötajad oma tööd jätkata. Ühenduse paigaldamine teenusepakkuja poolt võib võtta kuni paar päeva aega.
  6. Kolimiskastid ja muud pakkimisvahendid saate osta kolimisfirmalt, kuid alati tasub uurida ka kastide rentimise võimalust, mis on tunduvalt soodsam. Üldjuhul tuuakse kogu vajalik pakkematerjal teile koju või kontorisse.
  7. Kui te plaanite kasutada kolimisfirmat, kuid kogu pakkimise teete ise ära, tuleks hinnalised asjad nagu kunstiesemed ja elektroonika, ära märgistada. Siis kolijad teavad, kuidas asju autos paigutada nii, et ei tekiks vigastusi. Kolimisfirma valikul tasuks eelistada ettevõtteid, kelle teenuseid katab kindlustus.
  8. Lahtipakkimisel tuleks alustada kõikide sahtlite ja riiulite puhtakspühkimisest. Ka põrandate pesemine ja vaipade puhastamine ei teeks paha. Alles siis võib tõsisem pakkimine alata.

 

Ja ongi kõik. Tundke oma uuest kodust või kontorist rõõmu!

 

Allikas: Siim Luisk, Uus Maa kolimisteenuste konsultant