Kliinikum ja Nordecon sõlmisid lepingu Maarjamõisa meditsiinilinnaku A-korpuse rekonstrueerimiseks

TÜ Kliinikumi  meditsiinilinnak / Foto: Timo Arbeiter
TÜ Kliinikumi meditsiinilinnak / Foto: Timo Arbeiter
  1. veebruaril 2022 sõlmisid sihtasutus Tartu Ülikooli Kliinikum ja aktsiaselts Nordecon koos tütarettevõttega Embach Ehitus ehituslepingu kliinikumi L. Puusepa 8 hoones asuva A-korpuse 2.–4. korruse ehitustöödeks. Ehitustööd algavad 2022. aastal aprillis ning lõpevad 2023. aasta sügisel.

Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatuse esimees Priit Perens peab oluliseks rekonstrueerimise tulemusel paranevaid tingimusi. „Ehitustöödega saame kaasajastada ruume, mille tulemusena paranevad patsientide ravi- ja olmetingimused, sealjuures tagatakse ka A-korpuses tänapäevased isoleerimistingimused näiteks SARS-CoV-2 või muude infektsioonhaiguste korral. Ühtlasi saame tagada ka töötajatele parema töökeskkonna ning õppuritele kaasaegse õppekeskkonna,“ ütles Priit Perens.

“Täname Tartu Ülikooli Kliinikumi usalduse eest. Oleme viimased poolteist aastat aktiivselt tegutsenud uute C- ja M-korpuste ehitusel ning tajume tugevalt selle töö väärtust kliinikumi töötajate ja patsientide tingimuste parendamisel,“ ütles Nordecon AS juhatuse esimees Gerd Müller. „Hea meel on teostada ka seda ehitusetappi Nordeconi kontserni kahe ettevõtte koostöös,“ kommenteeris Müller Nordeconi ja Embach Ehituse konsortsiumilepingut.

Kliinikumi meditsiinilinnaku projektijuhi Toomas Kivastiku sõnul rekonstrueeritakse projekti tulemusena kliinikumi L. Puusepa 8 peamaja A-korpuse kolm korrust nii ambulatoorse kui ka statsionaarse ravitöö jaoks. „A-korpuse 2. korruse ruumid saavad olema silmakliiniku ja närvikliiniku ambulatoorsete vastuvõttude ja ultraheliuuringute päralt. 3. ja 4. korrusel seatakse rekonstrueerimise järgselt sisse palatiosakonnad, kus on kokku 54 aktiivravi voodikohta. Nendest neli palatit on isolatsioonipalatid ja 12 voodikohta teise astme intensiivravi jaoks,“ selgitas Kivastik. Ta lisas, et A-korpuse algne ehitusaeg jääb 1970ndatesse aastatesse. 2019. aasta sügisel alustati A-korpuse 0. korruse ning 5.–7. korruse ning tehnosüsteemide ja fassaadi rekonstrueerimisega, tööd lõppesid 2020. aasta detsembris.

Maarjamõisa meditsiinilinnaku A-korpuse rekonstrueerimise maksumus on ligikaudu 5 miljonit eurot koos käibemaksuga. Lisaks kliinikumi rahastusele kaasfinantseeritakse projekti ka Euroopa Liidu „Tervishoiuteenuste kättesaadavuse parandamine ja tervishoiu kriisideks valmisoleku tagamine“ meetme kaudu (projekti nr 2014-2020.15.02.21-0005). Rekonstrueerimistööd projekteerisid SWECO Projekt AS ning AW2 Architects Oy.