Korterit paneelmajas saab müüa vaid turuhinnaga

Korterite hinnatõus on Mustamäel peatumas. Eelkõige paistab see silma järelturukorterite pakkumishindade puhul, mille hulgas on aina rohkem näha esialgsest soodsamaid pakkumisi.

Selle põhjus on iseenesest selge – 2013. aastal toimunud kiire hinnatõus, mille markantseimaks näiteks oligi just Mustamäe. Nüüd on piir käes ja ostuhuvilised otsivad taskukohaseid alternatiive ning müüjad, kes soovivad kiiremini oma kinnisvarast vabaneda, on seda ka mõistnud.

Viimase kuul on varasemast enam olnud näha 10-15 protsendilisi hinnalangetusi, sest algselt soovitud hind ei toonud oodatud telefonikõnesid, Kui esialgu odavnesid pakkumishinnad suure üldpinna ja kõrgete kommunaalkorterite puhul, siis nüüd on sama trendi näha ka väiksemate korterite osas. Siiski, suuremad hinnakukkumised puudutavad pigem neljatoalisi ja 70 ning enama ruutmeetrise üldpinnaga järelturukortereid.

Kuna Tallinna korteriturg stabiliseerub ja rahuneb ning senine hinnatõus pole enam jätkuv, tasub müüjatel vältida ülehindamist, arvestada turuhinnaga ning olla valmis tingimiseks. Vaadates viimaseid tehinguid, see ka toimib. Inimestel on endiselt soov osta kinnisvara, kuid hind peab olema selline, mis nende finantsvõimekusele vastab.

 

Allikas: Egon Juhanson, Uus Maa Kinnisvarabüroo Mustamäe ja Haabersti maakler