KV.EE: elamispindade pakkumiste arvu tõus jätkub

Kinnisvaraportaal KV.EEElamispindade pakkumishinda kajastav KV.EE indeks on 92,2 punkti tasemel. See on aastatagusest 8% kõrgemal. Viimase kolme kuuga on indeksi näit kerkinud 5,4%.

Kinnisvarahindade tõusu taga on positiivsed majandusarengud. Majandus kasvab, tööpuudus on madal, palgad kerkivad, laenutingimused on soodsad… Need tegurid loovad tarbijate positiivseid ootuseid ja annavad tuge kinnisvaraturu aktiivsuse tõusule. Suurenev nõudlus omakorda annab kinnisvaramüüjatele võimaluse müügipakkumiste hindu samm-sammult ülespoole upitada.

Portaali KV.EE pakkumishindade taga on muuhulgas kinnisvaraturu arengud väljaspool üliaktiivset Tallinnat-Harjumaad. Majanduse üldised positiivsed arengud on aktiveerinud nõudlust ka väiksema tehingute arvuga piirkondades. See on kindla trendita liikunud kinnisvaratehingute arvu ja hinnad suunanud kasvule.

Eeldades seniste trendide jätkumist võib prognoosida, et elamispindade pakkumishinnad jätkavad aktiivse kinnisvaraturu toel aeglast, kuid kindlat kasvu.

Elamispindade pakkumiste arv portaalis KV.EE on pakkumiste arvu indeksi alusel 86,6 punktil ehk eelmise aasta näitajast 14% allpool. Pakkumiste vähenemise taga on portaalist KV.EE ajutiselt lahkunud vahendajad, kes tänaseks on valdavalt oma kuulutused portaali KV.EE tagasi toonud. Arvestades, et pakkumist loov kinnisvaraarendus on aktiivne, võib uskuda pakkumiste arvu kasvule pöördumise trendi jätkumist.

Vaata lähemalt, mis toimub kinnisvaraturul portaalist KV.EE.