East Capital Real Estate omandab Riias bürookompleksi Place Eleven

East Capital Real Estate omandab Riias bürookompleksi Place Eleven

Foto: Indriķis Stūrmanis, Latvijas architektūra 

East Capital Real Estate omandab 53 miljoni euroga Riia kesklinnas aadressil Sporta iela 11 paikneva bürookompleksi Place Eleven väljaüüritava pinnaga üle 16 000 ruutmeetri, mis on muu hulgas üks linna keskkonnasäästlikumaid.

„Place Eleveni omandamine elavas Skanste linnaosas on oluline East Capital Real Estate’i pühendumusele investeerida atraktiivsetesse ja keskkonnasäästlikesse varadesse,“ ütles East Capital Real Estate’i tegevjuht Madis Raidma. „Hoolimata ebakindlast turuolukorrast on hea aeg investeerida hoonesse, mis on heas asukohas, energiasäästlik ja esmaklassiliste rentnikega.“

14-korruseline Place Eleven valmis aastal 2016 ja tegemist on esimese büroohoonega Riias, mis pälvis BREEAM-i sertifikaadi „Excellent“. Ühtlasti on tegemist linna ühe suurima A-energiaklassi büroohoonega. Place Eleven pälvis aastal 2015 kõige keskkonnasäästlikumate projektide seas esikoha.

Place Eleven omab BREEAM-i sertifikaati „Excellent“ ja selle energiaklass on A+, tänu millele sai East Capital Real Estate ostu finantseerida Swedbanki rohelaenuga. „Place Eleveni ostuks antud roheline laen kinnitab, et roheliste lahenduste kasutuselevõtt on üürnike ja investorite täiendavaks meelitamiseks arendajatele kasulik,“ märkis Swedbank Läti äriklientide divisjoni juhi kohusetäitja Jevgenijs Ivanovs.

Foto: Indriķis Stūrmanis, Latvijas architektūra 

Place Eleveni müüs Hanner Group ja tehingut nõustas rahvusvaheline konsultatsioonifirma Colliers.

Place Eleven on East Capital Real Estate IV kuues investeering. Fond investeerib ja haldab parimaid logistika- ja büroopindasid 10-aastase investeerimishorisondiga. Selle uue investeeringuga on fondi kasutuselevõtu määr 50 protsenti ja järgmisel aastal kavatseb see kasutusele võtta veel 175–200 miljonit eurot. East Capital Real Estate IV on tagatud mitme tugeva pensionifondiga ning otsib ja vaatab aktiivselt edasi investeeringuid.

East Capital Real Estate on üks juhtivaid kinnisvara valdkonnas tegutsevatest varahaldusettevõtetest Balti riikides, millel on meeskonnad kõigis kolmes riigis. Ettevõte  juhib kolme kinnisvarafondi koguväärtusega 400 miljonit eurot, mis sisaldab 330 000 ruutmeetrit üüripinda kokku 20 erineval kinnistul.

Fotod: Indriķis Stūrmanis, Latvijas architektūra

Lisainfo:

Madis Raidma, East Capital Real Estate AS, tegevjuht

Telefon: +372 640 6655,

E-post: [email protected]

Rohkem infot: www.eastcapitalrealestate.com.