Millised on videokonverentsi eelised tavapärase kontorikoosoleku ees?

Clickshare videokonverentsi tehnika
Clickshare videokonverentsi tehnika

ProScreen OÜ kirjeldab lähemalt, milliseid eeliseid loob ettevõtete ruumides videokonverentsiks mõeldud tark- ja riistvara  – ehk miks on videokonverentsid isegi kasulikumad kui tavapärased koosolekud?

Kvaliteetne videokonverentsi tehnika pakub ettevõtetele lugematuid võimalusi ja sealjuures ei ole oluline, kas kaugsuhtlus toimub kodus töötavate kolleegide kaasamise, osakondade vahelise koostöö, tööintervjuu või mõne muu eesmärgi nimel – videokonverentsi seadmete abil toimib kõik sama hästi kui „päris“ koosolekutel.

Aja ja raha kokkuhoid

Aja säästmine on videokonverentside puhul on üks ilmsemaid ning olulisemaid eeliseid. Näost-näkku toimuvale nõupidamisele minek ja sealt tagasitulek võib röövida teie päevast mitu väärtuslikku tundi. Isegi siis, kui koosolek ise kestab vaid pool tundi või tund, võib see ikkagi raisata terve hommiku.

Sellest küljest vaadatuna on tunduvalt tõhusam korraldada pigem videokoosolek, sest nõnda puudub sõidukulu ja ülejäänud ajaga (mis füüsilise koosoleku puhul kulub minekuks ja tulekuks) saab teha midagi muud kasulikku. Kui mõelda veel pisut kaugemale, siis aitab videokonverents ühtlasi säästa ka keskkonda.

Töötajad võtavad vastu rohkem infot

Inimesed töötlevad visuaalset teavet kiiremini ja täpsemini kui teksti ja heli. Seega, kui teil on plaanis videokohtumine, siis on hea teada, et  kohalolijad ammutavad selle vahendusel rohkem teavet ja mõistavad kõike tõhusamalt kui siis, kui korraldaksite vaid heliga koosoleku või hoiaksite ühendust üksnes telefonikõnede ja e-kirjade kaudu.

Meeskonnad muutuvad ühtsemaks

Meeskonnad kaugenevad praegusel ajal üksteisest üha enam ja seda mitmel põhjusel. Paljud vabakutselised ja isegi ettevõtte püsitöötajad töötavad kodust, mõned koostööpartnerid võivad oma ametit pidada nii, et elavad lausa teisel mandril. Suurtel vahemaadel pole aga tähtsust, kui viite oma asjaliku meeskonna videokonverentsi kaudu regulaarselt kokku, korraldades koosolekuid või muid vajalikke nõupidamisi.

Paraneb produktiivsus

Kas vajate keerulisele küsimusele kiiret vastust? Selle asemel, et saata oma kolleegile e-kiri ja loota vastust hiljemalt homseks, looge kiire vestlus videokonverentsi võimaluste kaudu ja kasutage oma projekti tarbeks ekraanijagamise funktsiooni.

Sisukad ja enam struktureeritud arutelud

Kuna inimesed osalevad videokonverentsil enamasti erinevatest asukohtadest, on konverentside algus- ja lõpuajad tavaliselt väga täpselt määratletud. See tähendab vähem niisama ootamise aega ja suuremat produktiivsust kindla ajavahemiku jooksul. Koosoleku päevakorrast peetakse kinni palju suurema tõenäosusega, kui on teada, et kohtumine peab õigel ajal lõppema.

Töötajatele meeldib paindlikkus

Pole saladus, et töö- ja eraelu vahelise tasakaalu pakkumine on töötajate hoidmiseks hädavajalik. Videokonverents on paindlik võimalus, mis annab inimestele oma tööpäevade üle suurema kontrolli ning aitab paremini tööpäeva ja -aega planeerida. Samuti saate olla kaugtöötajatega hõlpsasti ühenduses ja hoida neid täisväärtuslike meeskonnaliikmetena, pakkudes võimalust kolleegidega aeg-ajalt videopildi ja heli kaudu suhelda.

Püsiv konkurentsieelis

Vaadates kõiki neid eeliseid koos, on lihtne mõista, kuidas videokonverentsidest võib kujuneda teie ettevõttele tugev konkurentsieelis. Madalamate kulude, suurenenud meeskonna ühtsuse ja tulemuslike koosolekute abil kujunevad paljud praegused tööülesanded ja koostöö sujuvamaks.

Paraku peab märkima, et kõik eespool kirjeldatud eelised ei kehti, kui korraldajatel puuduvad videokonverentside läbiviimise oskused ja head tehnilised lahendused. Enamik veebikoosolekutel osalejatest on kogenud, kui palju aega nõupidamisest võib kuluda erinevate tüütute tehniliste probleemide lahendamiseks, seega on hea tehniline võimekus rohkem kui pool võitu.

Selle nimel, et teie videokonverentsid õnnestuksid alati kiirelt ja veatult, pakub praegusel ajal parimaid lahendusi ProScreen. Vaid ühe nupuvajutusega oma pildi saatmine ruumi suurele ekraanile või videokonverentsil osalejatele? Jah, see on võimalik!

Meie pakutavad lahendused ühilduvad enamlevinud videokonverentsirakendustega

Zoom.us

Microsoft Teams

… ja paljude teistega.

Loe lisaks

Elisa kogemust videokonverentside korraldamisest https://www.ituudised.ee/sisuturundus/2019/08/25/elisa-kogemus-kuidas-pidada-videokoosolekuid